Dominik Simon49

Dominik Simon #49
Post
útočník
Narozen
8. 8. 1994
Hůl
levá
Výška
180 cm
Váha
86 kg
Místo narození
Praha
Ve Spartě od
09/2022
NHL Draft
2015, Pittsburgh Penguins (137. celkově)

Posledních 5 zápasů

Datum Domácí Hosté Výsledek G A B +/− TMin
nenalezeny žádné aktuální statistiky

Statistiky


Odchovanec našeho klubu Dominik Simon patří mezi nejtalentovanější hokejisty ročníku 1994, což potvrzoval už od mládežnického věku. Na světovém šampionátu do 18 let byl vybrán mezi třemi nejlepšími Čechy, načež si v sezoně 2012/2013 připsal debut v nejvyšší soutěži.

Ve sparťanském dresu si vybojoval pozvánku na dvacítky, po kterých v létě 2014 odešel za větším vytížením do Plzně, ve které prožil zlomovou sezonu! Mladý útočník si překvapivě vybojoval dokonce pozvánku na domácí mistrovství světa v Praze. V kádru Vladimíra Růžičky patřil mezi nejpříjemnější překvapení nabitého výběru s Jaromírem Jágrem nejen bodově, ale také herně.

I díky světovému šampionátu zaujal zástupce Pittsburghu, kteří ho draftovali v pátém kole a dali mu smlouvu. Nadějný centr či křídelník se na dalších sedm sezon usadil v zámoří, kde byl jeden čas dokonce pravidelným křídlem hvězdného Sidney Crosbyho v elitní lajně Pittsburghu.

Po pěti letech přišla změna v podobě přestupu do Calgary, kde se však Simonovi i kvůli zranění nevedlo podle představ a s pouhými jedenácti odehranými zápasy se vrátil zpět do Pensylvánie. Ve svém bývalém klubu pookřál, ale v průběhu sezony 2021/2022 byl vyměněn do Anaheimu.

Český reprezentant, který startoval i na světových šampionátech v letech 2019 a 2022, ovšem v Kalifornii nezůstal, protože se v září dohodl na nové smlouvě se Spartou a vrátil se domů.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek