11. 12. 2009 | Lukáš Krupička, Petr Schwank

SPA – MBL 7:4 – Přestřelku ovládli domácí

32., pátek 11. 12. 2009
Sparta - Mladá Boleslav SPA - MBL
Sparta: Chábera - Vydarený, Macholda, Bolf, Gulaši, Hanzlík, Vykoukal, Mrázek - Netík, Broš, Koreis - Ton, Výborný, Hromas - Látal, Langhammer, Ručinský - Podlešák, Hrdel, Kafka
Mladá Boleslav: Schwarz - Jindra, Lehikoinen, Žabka, Kasík, Šterbák, Duben, Frolo, Čížek - Pabiška, Král, Sup - Bahenský, Nouza, Boháč - Fabuš, Kracík, Macho - Krejčík, Vrbata, Handlovský
Branky a nahrávky: 1. Broš, 7. Broš (Koreis), 13. Langhammer (Netík, Vykoukal), 31. Ton (Hanzlík), 36. Netík (Broš, Koreis), 54. Gulaši (Vykoukal, Ton), 59. Ton (Langhammer, Hromas) - 35. Fabuš (Macho, Kracík), 38. Macho (Fabuš, Lehikoinen), 51. Bahenský (Šterbák, Pabiška), 55. Boháč (Nouza, Žabka). Rozhodčí: Hribik, Souček - Kis, Pavlovič. Vyloučení: 8:7 navíc Kores (SPA) - Bahenský (MBL) oba OT 10 min. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 5516.
Domácí začali dnešní zápas bleskově, když během úvodní minuty udeřil první útok. Do konce první dvacetiminutovky si Sparta vypracovala třígólový náskok. I přes neustálé snižování hostujícího celku se sparťanům dařilo náskok držet a bavit fanoušky pohlednými akcemi. Na dnešním vysokém vítězství měli největší podíl Michal Broš s Petrem Tonem, kteří si do osobních statistik připsali po dvou brankách a asistenci.

Fotogalerie

Komentář

Ani největší optimisté zřejmě Spartě před zápasem neprorokovali tak raketový start, jaký proti Boleslavi předvedli. 22. sekund po úvodním buly se hráči shlukli ve středovém kruhu znovu. Blíž k vítězství posunul Spartu Michal Broš, který nenápadnou střelou k radosti všech domácích příznivců vymetl pavučinky v horním růžku Schwarzovy branky. Holešovičtí nadále pokračovali v rozpracované činnosti a zásobovali hostujícího gólmana střeleckými pokusy. V šesté minutě ještě Langhammer skóre nezvyšoval, o chvilku později se však již domácí radovali z druhé branky. Jakub Koreis chytře nabídl kotouč před brankou se vyskytujícímu Michalu Brošovi, jenž uklidil puk do klece. Sparťané nemínili polevit v tlaku, z čehož pramenily další nebezpečné příležitosti.

Třetí gól Holešovičtí vsítili ve 13. minutě. Na Vykoukalovu dělovku od modré ještě Schwarz dosáhl, hbité dorážce Jakuba Langhammera však zabránit nedokázal. Boleslavská jednička se po této trefě poroučela z branky, její místo zaujal náhradník Michael Valent. O pár chvil později už jej zahříval do provozní teploty Martin Látal, ovšem kotouč netrefil ideálně. Gólman Chábera ve sparťanské svatyni první dvacetiminutovku trpěl samotou, Boleslavští jej zaměstnali pouze třikrát.

Středočeši ve druhém dějství pookřáli, hned zkraje se ke střele odhodlal boleslavský Kracík, sparťanský brankář se ale včas postavil kotouči do cesty. V identické situaci se ocitl i o několik minut později, kdy středočeská osmnáctka hrozila znovu. Na druhé straně ve velké příležitosti vyhořel kapitán David Výborný, když jeho pokus brilantně zlikvidoval Valent. Hra se přelévala ze strany na stranu, Chábera na opačné straně kluziště zmařil střelu Kasíka. Ve 31. minutě přišla další změna stavu. Středočeši chybovali při střídání, z čehož sparťané vytěžili čtvrtý gólový zápis. Hanzlík objevil nehlídaného Petra Tona, jemuž nečinilo problém přesně zamířit. Netrvalo dlouho a udeřili také Boleslavští.

Ve 35. minutě chytře prostrčil Jaroslav Kacík kotouč na spoluhráče Petera Fabuše, který procedil puk skrz Cháberovy betony. Gólové hody pokračovaly. O dvě minuty později domácí odpovídali, když souhru Koreise a Broše zakončoval Tomáš Netík. Do přestávky se ujala ještě jedna trefa. Na 5:2 z pohledu Pražanů snižoval dvě minuty před koncem boleslavský Michal Macho.

V posledním dějství nejprve hostující brankář zpacifikoval Netíkovu pumelici, aby po něm v podobné úloze vynikl i Chábera po Fabušově bombě. Sparťané nabídli Středočechům snížení v 51. minutě, když pykali hned dva holešovičtí hokejisté. Skóre měnil Zdeněk Bahenský. Pražané posléze uzamkli svého protivníka ve vlastní třetině, jejich tlak se proměnil na gól v 54. minutě. Puk na hokejku Michalovi Gulašimu předložil Jiří Vykoukal. Radost domácích zmrazil hned z následující akce Středočech Daniel Boháč, který vrátil skóre do rozdílu dvou gólů. Kanonáda utichla, na výsledkové tabuli svítilo šest branek sparťanských a čtyři boleslavské. Sparta třímala v rukou otěže zápasu a nedovolila hostům snížení. Naopak, minutu a půl před koncem ještě pojistil náskok domácích kanonýr Petr Ton. Další góly už TESLA ARENA nespatřila, a tak se nakonec sparťané radují z vítězství 7:4.

Ohlasy trenérů

Miloš Holaň (Sparta): "Po prohrách jsme dělali vše proto, abychom to opět nastartovali vítěznou vlnu. Myslím si, že jsme měli fantastický začátek a i druhou třetinu. Do stavu 4:0 jsme byli na ledě lepším týmem. Poté jsme ale polevili v obraně a výsledkem byly góly, nad kterými se musíme zamyslet. Je dobře, že jsme dali sedm gólů a diváci se asi bavili, ale v obraně bychom si měli pohlídat některé situace a hrát zodpovědněji."

Jiří Šejba (Mladá Boleslav): "Když dostanete tři rychlé góly, za které si v uvozovkách můžete sami, tak se strašně špatně hraje. Nicméně se nám to ve druhé třetině trošku podařilo otočit, ale bohužel z naší strany přišlo špatné střídání a Sparta nás opět trestala. Nedokázali jsme se dostat do kontaktního výsledku a v tomto duchu zápas probíhal i v poslední třetině."

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek