6. 1. 2019 Daniel Ryl

Vrána: Důležité body, klíčem byla obětavost

Sparťané zvítězili na ledě Olomouce už popáté v řadě a gólem k tomu přispěl i nejproduktivnější hráč Pražanů PETR VRÁNA. Podle sparťanského kapitána byla pro výhru 3:0 klíčová obětavost hráčů a také povedený začátek zápasu. "V důležitých situacích nás podržel gólman a spadly nám tam dva góly po nějakých ne úplně skvělých střelách, což pro nás bylo důležité," těšilo ho.

Petře, rozhodla dnes první třetina a dva šťastné góly?
Šťastné góly to byly. Dali jsme to na branku, řekli jsme si, že se na ni budeme více tlačit a spadlo to tam. Ve druhé třetině nás Olomouc zatlačila, ale zvládli jsme to a ve třetí třetině jsme ubránili vyloučení. Kluci hráli obětavě a bylo tam i pár zablokovaných střel. Super výkon, brankář zachytal výborně a v důležitých situacích nás podržel. Jsou to důležité body.

V Olomouci jste vyhráli už popáté v řadě. Čím si to vysvětlujete?
Já nevím. Někdy máte stadiony, kam se jezdí hůř a kde se nevyhrává. Tady nám to zatím jde, tak doufám, že nám to vydrží, až se sem budeme zase vracet.

Vyhovuje vám styl Olomouce, nebo je to spíše náhoda?
Já bych to tak neviděl. Olomouc dnes hrála to, co hraje normálně. Možná jim chyběli nějací hráči, ale i přesto hráli výborně. Ve druhé třetině měli spoustu šancí, skvěle bruslili a my jsme s tím měli problémy. Odvedli jsme ale dobrou práci a bereme tři body.

Kladli jste důraz na povedený začátek?
Řekli jsme si to. Dohánět každý zápas je nepříjemné fyzicky i psychicky. I když to je jenom 0:1, pořád už člověk dohání, takže jsme si řekli, že do toho půjdeme více. V důležitých situacích nás podržel gólman a spadly nám tam dva góly po nějakých ne úplně skvělých střelách, což pro nás bylo důležité.

4
Tolik střel na branku vyprodukoval Petr Vrána v utkání s Olomoucí.

Jak byste popsal váš gól na 2:0?
Rozhodoval jsem se do poslední chvíle, protože jsem chtěl zase nahrát. (usmívá se) Rozhodl jsem se, že vystřelím, puk vypadl před gólmana a myslím si, že se nedohodl s bekem. Ten první gól nevím, jestli viděl, nebo neviděl, protože to byla taková střela, kdy Blair v podstatě zastavil u modré čáry a z otočky vystřelil.

Je obětavost návodem na cestu Sparty vzhůru?
Já si nemyslím, že je to cesta nejen pro Spartu, ale že to platí v hokeji celkově. Pokud chce člověk vyhrávat v dnešním hokeji, kdy se jezdí nahoru a dolů, bojuje se a sráží se, tak to bez obětavosti nejde. Dneska tam byla spousta příležitostí pro Olomouc, udělali jsme nějaké chyby, což se samozřejmě stane, ale kluci tam padali a snažili se to uhrát.

Vy jste v Olomouci hrál v mládeži, vybavíte si to ještě?
Zima tu byla vždycky. (směje se) Já jsem tady hrál hrozně rád, protože jsem zde strávil parádní roky. Měli jsme velice kvalitní tým, se kterým jsme vyhrávali mládežnické soutěže, takže mám na Olomouc jen dobré vzpomínky. Chodil jsem tu do školy, léta trávím nedaleko odtud, takže na Olomouc vzpomínám rád. Jsem rád, že jsou tam, kde jsou, a lidé mají opět možnost chodit na dobrý hokej.

Vy jste v Olomouci skóroval potřetí v řadě a dal jste jí gól ve třech zápasech za sebou. Může hrát roli i to, že jsou pro vás vzájemné zápasy speciální?
Nemyslím na to. Někdy přijdou kamarádi, ale dnes tu nejspíš nikdo nebyl, protože do té zimy se asi nikomu nechtělo. (směje se) Přijeli jsme sem udělat co nejlepší výsledek. Za gól jsem samozřejmě rád, ale dnes bych bral tři body i bez toho gólu.

V pátek jste měli volno. Mohlo to hrát roli?
Člověk si někdy řekne, že to je lepší, ale pak to je naopak horší. Zápas je přece jen zápas. K tomu je znát i cestování. Včera ráno jsme měli trénink relativně brzy, neměli jsme po obědě tolik času, takže to nemusí být vždycky výhoda. Nemyslím si, že by to hrálo nějakou roli. To, že jsme odskočili na 2:0 je super, ale nebylo to tím, že jsme měli delší volno.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek