30. 1. 2022 Petr Pavlík

Řepík o olympiádě: Věřím, že nás kluci zastoupí

MICHAL ŘEPÍK v duelu s Olomoucí zaznamenal dva góly a výraznou měrou přispěl k tříbodové výhře. Zkušený útočník se zanedlouho připojí k národnímu týmu v přípravě na olympiádu. „V Olomouci jsme dali hodně gólů, týmu se celkově zadařilo. Se Sobem odehrajeme v úterý doma poslední zápas před odletem na olympiádu, věřím, že si vítěznou pohodu přeneseme i do nároďáku,“ uvádí sparťanský kapitán.

Šest gólů, druhá výhra v řadě a spolehlivý Matěj Machovský v brance. Jste spokojeni s předvedeným výkonem v Olomouci?
Odehráli jsme náročné utkání, byl to už druhý zápas po sobě, kdy jsme inkasovali malý počet gólů. Jsem rád, že v obraně hrajeme už trochu lépe. V útoku nám to šlape lépe. Věřím, že do konce základní části ještě vyhrajeme několik zápasů.

Soupeři jsme vstřelili celkem šest branek. Na ledě bylo vidět, že v týmu panuje pozitivní atmosféra, je to tak?
Určitě. Hráli jsme to, co jsme si s trenéry řekli. Naše hra byla zodpovědná hlavně směrem dozadu, jsem rád, že jsme Machymu pomohli. Ve třetí třetině jsme se už netlačili tolik do útoku, spíše jsme čekali na případné protiútoky. Přidali jsme další dva góly a výhru si už pohlídali.

Věříš, že se druhou výhrou v řadě nastartujeme k lepším výkonům?
Věřím, ale na druhou stranu není pro nás druhá výhra v řadě velkým uklidněním. Musíme pořád makat na sto procent. Čekají nás Pardubice, chceme tabulkou stoupat nahoru. Bude to ještě těžká šichta. Zbývá nám kolem patnácti zápasů, máme ještě šanci postoupit do nejlepší čtyřky. Musíme udělat vítěznou šňůru, která nás posune v tabulce nahoru.

V Olomouci jsi vstřelil dvě branky a zápas se celkově vaší formaci povedl. Jak se cítíš?
V pátek jsme nehráli, byl jsem odpočatý. Jsem hlavně rád za to, že jsme jako tým vyhráli. Dali jsme hodně gólů, týmu se celkově zadařilo. Se Sobem odehrajeme v úterý doma poslední zápas před odletem na olympiádu, věřím, že si vítěznou pohodu přeneseme i do nároďáku.

Máš už sbalené věci?
Ještě ně. (usměje se). Mám jich pár nafasovaných, ale ještě si musím některé věci sbalit. Věřím, že situace proběhne v klidu a bez problémů odletíme na olympiádu.

Nebojíš se, že odchodem dvou kvalitních útočníků náš tým oslábne?
Vůbec! Možná to bude malá komplikace, ale máme dost široký kádr na to, abychom celou situaci zvládli. Někteří kluci nehráli v sezoně tolik, jak by si představovali. Teď budou mít větší prostor a bude to pro ně skvělá příležitost, jak se trenérům ukázat před klíčovou fází sezony. Věřím, že nás ostatní kluci nás během olympiády nahradí a vyhrají mezitím co nejvíce zápasů.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek