15. 11. 2022 Daniel Ryl

Karjala je za námi, vzhůru do Třince

Reprezentační přestávka je minulostí, ve středu 16. listopadu nás od 17:00 hodin čeká utkání v Třinci. Tým odcestuje do Slezska bez staronového trenéra Miloslava Hořavy, proto ho na ledě Ocelářů povede trojice Petr Ton, Jaroslav Hlinka a František Ptáček. Utkání můžete sledovat v přímém přenosu HokejkaTV, případně na webu Onlajny.com.

Vrací se Hořava, o jeho parťákovi se jedná

Staronovým trenérem Sparty se v úterý stal zkušený Miloslav Hořava. "Těším se! Bude to zajímavý, zase do toho půjdeme zespodu. Určitě je výhoda, že většinu hráčů dobře znám," přiznal v prvním rozhovoru po svém návratu.

O jeho parťákovi na lavičce se intenzivně jedná, ve hře je zahraniční trenér. V Třinci ještě povede mužstvo Petr Ton společně s Jaroslavem Hlinkou a Františkem Ptáčkem, kteří budou možná moci využít služby Míry Formana, jehož návrat po zranění se blíží.

Oceláři klopýtali, ale před pauzou smetli Rytíře

Třinci přelom října a listopadu příliš nevyšel, protože po své vítězné sérii prohráli tři ze čtyři duelů. Ve dvou z nich však bodovaly, když doma prohrál derby s Vítkovicemi po nájezdech. Před Karjalou však řádil, když na domácím ledě nastřílel Kladnu osm gólů a díky hattricku Libora Hudáčka zvítězila proti Středočechům 8:0.

Náš tým si musí dát pozor zejména na zbytečné fauly, protože třinecká přesilovka je s úspěšností 36,54 % nejlepší v celé soutěži! Slabou stránkou jsou však oslabení, v nichž jsou Třinečtí pro změnu druhým nejhorším týmem. Lídrem týmu je zejména Martin Růžička, jenž je s devíti góly a deseti asistencemi čtvrtým nejproduktivnějším hráčem extraligy.

V první repríze finále jsme body nezískali

Úvodní vzájemné utkání sezony, které se přesně před měsícem odehrálo v Třinci, jsme měli rozjeté slibně. Díky gólům Erika Thorella s Romanem Horákem ve druhé části jsme dvakrát vedli, ale domácí pokaždé vyrovnali, načež dvěma trefami ve třetím dějství rozhodli o naší porážce 2:4.


V den zápasu...

Den zápasu bude pro sparťany velkým svátkem! Právě 16. listopadu 1893 byla založena naše fotbalová sestra jako Athletic Club Královské Vinohrady, která oslaví 129 let.

Věděli jste, že...

Oceláři se téměř nesráží? Třinec je v počtu rozdaných hitů se 77 zásahy nejhorším mužstvem soutěže, Spartě patří v pomyslné tabulce jedenácté místo se 101 hity.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila