27. 11. 2022 Petr Pavlík

G. Thorell: Náročné utkání, ale zvládli jsme ho výborně

Útočník GUSTAF THORELL se v domácím utkání proti Kladnu prosadil podruhé v sezoně, když úspěšnou dorážkou obstaral třetí branku našemu týmu. V utkání však skóroval i jeho bratr Erik, a oba borci si tak zápas užili ještě víc. „Je super, že se brácha taky konečně trefil. V sezoně má sice více gólů než já, ale už potřeboval, aby mu gól padl znovu. Jsem rád, že nám zápas vyšel společně, a že se máme od čeho odrazit směrem do příštích utkání,“ neskrýval radost starší z bratrů Thorellových.

Proti Kladnu jsme zapsali jubilejní 1000. výhru v extralize. Jak sis užil celé utkání?
Pro všechny z nás to byl náročný zápas. Sehráli jsme těžké utkání proti soupeři, který nemá co ztratit. Hra se rychle otáčela z jedné strany na druhou, ale myslím si, že jsme to zvládli výborně.

V sezoně jsi zaznamenal teprve svou druhou branku v sezoně. Jak se cítíš?
Cítím se dobře. Pořád se snažím hrát stejně. Sice jsem dal svůj druhý gól pod novými trenéry, ale je úplně jedno, kdo nás trénuje. Já se snažím vždycky odvádět stoprocentní práci pro náš tým, abychom byli úspěšní. Zároveň ale vím, že se mi v sezoně bodově tolik nedaří. Doufám, že to bude jenom lepší.

Přemýšlel jsi už nad tím, zda nezměníš svoji hru?
Vůbec mě to nenapadlo. V týmu nejsem od toho, abych dával hodně gólů. Moje role je jiná. Na druhou stranu je občas fajn, abych se gólově prosadil, ale v týmu máme jiné hráče, kteří umějí dát gól a body se od nich rozhodně očekávají více než ode mě.

Proti Kladnu skóroval i tvůj brácha Erik, což je určitě skvělé, že ano?
Určitě! Je super, že se brácha taky konečně trefil. V sezoně má sice více gólů než já, ale už potřeboval, aby mu gól padl znovu. Jsem rád, že nám zápas vyšel společně, a že se máme od čeho odrazit směrem do příštích utkání. Ani si nepamatuju, jestli se nám to někdy povedlo, když jsme před lety hráli spolu ve Švédsku.

Cítíš, že se herně zvedáme?
Ano. Věřím, že se nám bude dařit. Máme za sebou špatnou sérii zápasů, ale v poslední době šly výkony nahoru a jsou stále lepší a lepší. Potřebujeme nastartovat nějakou šňůru a udržet se nahoře. Čekají nás samé těžké zápasy. Každý bod je důležitý, musíme být připravení a makat dál na to sto procent.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek