21. 9. 2021 | Petr Pavlík, Daniel Ryl

SPA - MBL 3:1 - Výhru řídil dvougólový Forman

6., úterý 21. 9. 2021
Sparta - Mladá Boleslav SPA - MBL
Sparta: Salák – Moravčík, Mikliš, Němeček, M. Jandus, Dvořák, Jeřábek, Tomek – Thorell, Horák, Řepík (C) – Sobotka, Kaše, Chlapík – Buchtele (A), Vitouch, Forman (A) – Doležal, Zikmund, Prymula.
Mladá Boleslav: Krošelj – Pýcha, Ševc (C), Jánošík (A), Pláněk (A), Bernad, Fillman, Moravec – Kelemen, Zbořil, Šťastný – Flynn, Najman, Kousal – Kotala, Claireaux, Dufek – Lunter, Bičevskis, Eberle.
Branky a nahrávky: 5. Forman (M. Jandus, Chlapík), 18. Thorell (Řepík), 57. Forman (Thorell, Chlapík) - 59. Dufek (Ševc, Bernad). Rozhodčí: Šír, Svoboda – Ondráček, Špůr. Vyloučení: 2:4. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 4 296. Střely na branku: 37:19. Průběh utkání: 3:0, 3:1. Nejlepší hráči utkání: Miroslav Forman - Gašper Krošelj.
Třetí ze šesti domácích utkání v řadě sparťané zvládli, když proti Mladé Boleslavi zvítězili po slušném výkonu 3:1. Základem úspěchu byla první třetina, ve které se prosadili Miroslav Forman s Erikem Thorellem. Náš tým ve zbytku zápasu neproměnil řadu dalších šancí, přesto první jmenovaný přidal v závěru poslední části pojišťující třetí gól, na který hosté zaregovali pouze šťastnou úpravou konečného skóre.

Fotogalerie

Komentář

Sparťané nastoupili do první třetiny v utkání s Mladou Boleslaví velmi aktivně a hostující gólman musel být ve střehu. První nebezpečnou střelu měl ovšem na svědomí boleslavský útočník Kelemen, po jehož ráně Salák zasáhl. Domácí hokejisté nezůstali za svým soupeřem pozadu, jelikož krátce nato Kaše prověřil beton brankáře Krošelje. Sparťané svůj tlak i nadále stupňovali a výsledkem byla další velká šance. Formanova příležitost skončila bez úspěchu, když sparťanský útočník vystřelil v dobré pozici mimo branku.

Domácí hokejisté měli po pěti odehraných minutách k dispozici první přesilovou hru, kterou využili! Jandusovu prudkou ránu od modré čáry tečoval za záda slovinského brankáře Krošelje útočník Miroslav Forman. Sparťanská stálice z útočných řad nasměrovala kotouč přesně mimo dosah boleslavského brankáře. Boleslavští hráči zahrozili v úvodní části jen minimálně. Dobrou příležitost na vyrovnání měl na hokejce mladý forvard Flynn, který zaměstnal Salákovu vyrážečku. Diváci v aréně se do konce první části dočkali ještě jednoho gólu, když se prosadil z kruhu dorážející Erik Thorell.


Sparťané se na začátku druhého dějství dostali do šance, když se před brankáře Krošelje prosmýkl sparťanský kapitán Řepík. Zkušený útočník ovšem prudkou přihrávku od svého spoluhráče nezpracoval a kotouč skončil v rohu kluziště. Na opačné straně byl pro změnu aktivní Najman, jehož svižnou střelu zneškodnil pozorný Salák. Šance na obou stranách začaly přibývat a další velkou možnost měl na hokejce domácí Chlapík. Talentovaný forvard si vybruslil na střed kluziště a svou střelou prověřil Krošeljovu lapačku.

Pražané byli i nadále aktivní a Boleslavští se převážně jen bránili. Při střele Moravčíka od modré čáry měl slovinský brankář dobrý výhled a ránu sparťanského obránce pohotově zneškodnil. Hostující muž s maskou měl v dalších minutách znovu hodně práce, když Doležal udělal kličku na středu kluziště a vzápětí prověřil Krošelje. Rozhodčí v průběhu druhé třetiny vylučovali jednoho hráče na každé straně, ale v následné hře čtyři na čtyři se skóre nepohnulo. Tečku za druhou třetinou udělal domácí útočník Buchtele, který v bezprostřední blízkosti nepřehodil lapačku hostujícího brankáře.


Bruslaři se na začátku třetí třetiny osmělili a zaměstnali sparťanskou obranu. Ševcova rána od modré čáry měla dobrou razanci, ale brankář Salák byl znovu pozorný a proti střele hostujícího obránce bez větších obtíží zasáhl. Boleslavští hráči měli ve třetí části k dispozici klasickou přesilovou hru, ve které nebezpečně zahrozili. Rána obránce Pýchy ovšem zaplula přesně do náruče domácího brankáře Saláka. V témže sparťanském oslabení ujel na druhé straně domácí Sobotka, který ve výhodné pozici mířil mimo branku.

V závěrečných minutách třetí třetiny šli hosté ještě dvakrát pykat na trestnou lavici a domácí hráli přesilovou hru pět na tři. Sparťané se zabydleli v útočném pásmu a Krošelj musel zasahovat. Svižná střela z hokejky domácího kapitána Řepíka ovšem zaplula jen do lapačky slovinského brankáře. Náš tým si svůj tlak udržel i nadále a Miroslav Forman se prosadil z prostoru před brankou. Bruslaři se dočkali alespoň čestného úspěchu v posledních minutách třetí třetiny, když se mezi úspěšné střelce zapsal Jan Dufek. Sparťané si už ovšem výsledek pohlídali a po výhře 3:1 si připsali na své konto třetí výhru v nové sezoně.

Ohlasy trenérů

Jaroslav Hlinka (HC Sparta Praha): "Myslím si, že jsme od začátku až do konce utkání kontrolovali. Hráli jsme dobře, měli jsme výborný pohyb a podařilo se nám proměnit dvě přesilové hry. To určilo výsledek, za výhru jsme moc rádi."

Pavel Patera (BK Mladá Boleslav): "Zhodnocení utkání bude jednoduché. Dnes bylo na ledě pouze jedno mužstvo, kterým byla Sparta. My jsme v utkání nepředvedli vůbec nic. Měli jsme špatný pohyb, prohrávali jsme osobní souboje. Pro nás to byl špatný zápas, ze kterého se musíme poučit. Můžeme být rádi, že výsledek skončil pouze rozdílem o dvě branky. Výborně nám zachytal brankář, který nás celou dobu v utkání podržel. Jako jediný v našem týmu snesl přísnější měřítko."

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila