20. 9. 2009 | Daniel Hynek, Oliver Sálus, Oliver Sálus, Daniel Hynek

SPA - MBL 3:2 - Sparta skolila Boleslav, katem třígólový Ton

6., neděle 20. 9. 2009
Sparta - Mladá Boleslav SPA - MBL
Sparta: Chábera - Macholda, Gulaši, Vykoukal, Černošek, Jan Hanzlík, S. Hudec - Látal, Broš, Kratěna - Ton, D. Výborný, Ručinský - Netík, J. Hlinka, Langhammer - Hromas, Koreis, Podlešák.
Mladá Boleslav: Schwarz - Frolo, Jiruš, Žabka, J. Kasík, Šterbák, Duben, Čížek, Mocek - Bahenský, D. Vrbata, Handlovský - Pabiška, Král, Sup - Nouza, T. Sýkora, Boháč - Fabuš, Gajovský, Macho.
Branky a nahrávky: 32. Ton (D. Výborný), 47. Ton (Langhammer, Netík), 55. Ton (J. Hlinka, Kratěna) - 40. Nouza (T. Sýkora, Šterbák), 54. Pabiška (Král). . Rozhodčí: Kubeš, Svoboda - Barvíř, Blümel.. Vyloučení: 3:8, navíc J. Kasík (Mladá Boleslav) do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 4450.
P r a h a - Sparta porazila v TESLA ARENĚ středočeskou Mladou Boleslav 3:2 díky třem gólům Petra Tona. I když Pražané dvakrát vedli, hosté vždy srovnali. Na poslední, třetí branku však odpovědět nedokázali, a tak si Sparta připsala plné tři body na svůj účet.

Fotogalerie

Komentář

Do první části vstoupily oba celky poměrně vlažně, převážně probíhala bitva o střední pásmo. Na konci druhé minuty se do první větší šance dostal Tomáš Netík. Za tři minuty na něj navázal přihrávající Martin Ručinský a střílející Petr Ton. Domácí se dostali do potřebného tlaku. Ani jedna ze zmiňovaných akcí se ale s úspěchem nepotkala, a takže byl stav stále bez branek. Pak začala útočit také Boleslav. Série nepřesných přihrávek ji ale do blízkosti gólmana Chábery nepustila. Více ze hry měla v první třetině Sparta, která si zahrála několik přesilových her. Bohužel svoji převahu nepřeměnila v gól.

Hned na začátku druhého dějství se domácí nastěhovali do útočného pásma a několika střeleckými pokusy ohrozili hostujícího brankáře Schwarze. Pak ale fauloval Marek Černošek a bylo po tlaku. Přesilová hra se hostům nepovedla, do samostatného úniku se po chybě na modré čáře dostal Jaroslav Hlinka, svůj blafák ale nedotáhl do úspěšného konce. Několik vteřin po vypršení trestu Černoška darovala Sparta svému soupeři další početní výhodu. Ta už se hostům dařila lépe, dostali se k několika gólovým příležitostem. Spartu ale zachránil Chábera. Zanedlouho hrála přesilovou hru pro změnu Sparta a asi do největší šance druhé třetiny se dostal David Výborný, když měl puk před odkrytou klecí Schwarze. Několik dalších minut se hrálo ve všech čtyřech rozích kluziště. Ve 32. minutě přišla ze sparťanského rohu od Davida Výborného parádní přihrávka na Petra Tona, který prostřelil Schwarze. Na konci druhé třetiny nenápadnou střelou vyrovnal Tomáš Nouza. V prostřední části sledovali diváci pohlednější hokej, než v části úvodní. Hrálo se nahoru dolů a oba týmy se střelecky prosadily.

V prvních pěti minutách poslední třetiny hrála Sparta tři přesilové hry za sebou. V té třetí dorazil střelu Jakuba Langhammera za záda Schwarze znovu kanonýr Petr Ton. Sparta se tak podruhé v zápase dostala do vedení. A podruhé o něj také přišla. V 54. minutě vyrovnal pohotovou dorážkou Lukáš Pabiška. O minutu později ale dovršil hattrick Per Ton. Sparťanský kanonýr tak zařídil všechny tři góly domácích, kteří si šli pro první domácí výhru za tři body. Konec utkání byl hodně agresivní. Přiostřilo se v osobních soubojích a po vyloučení mladoboleslavského Kasíka do konce utkání se strhla dokonce i potyčka. Sparta ale tlak Boleslavi zvládla a může se radovat z prvního tříbodového vítězství na ledě TESLA ARENY.

Ohlasy trenérů

František Výborný (Sparta): "My jsme takovýhle vyrovnaný průběh zápasu očekávali. Ze začátku nám chyběl pohyb, a když jsme se z útlumu dostali, Boleslav vždycky dokázala kontrovat. S ní to jsou vždycky podobné, fyzicky náročné zápasy."

Jiří Šejba (Mladá Boleslav): "Bylo to vyrovnané utkání. Bohužel jsme ve třetí třetině ztratili herní disciplínu a soupeř toho v pravou chvíli dokázal využít."

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila