10., neděle 1. 10. 2000
Sparta - Karlovy Vary SPA - KVA
Sparta: Bříza - Dobroň, Holý, Kroupa, Ptáček, Rebolj, Zábranský - Broš, Chabada, Duda, Hlinka, Kratěna, Martinec, Novák, Sivek, Slanec, Vůjtek, Žemlička.
Karlovy Vary: Franěk - Polák, Procházka L., Prošek, Punčochář, Sejejs, Žák - Barus, Bohunický, Chlubna, Domin, Hruška, Kalla, Kašpařík, Košťál, Kverka, Procházka R., Rousek, Tomík.
Branky a nahrávky: 37. Sivek (Hlinka), 43. Sivek (Žemlička), 54. Hlinka (Ptáček, Žemlička). Rozhodčí: Brada - Sichrovský, Hauser. Vyloučení: 5:6, navíc Chlubna (KVA) 10 min. Diváci: 2591.
HC Sparta Praha

Komentář

Nijak pohledný hokej nemohli diváci vidět v utkání Sparty s Karlovými Vary. Domácí stále bez Šreka nedokázali dlouho překonat val Becherovky.

První minuta byla z úvodní části jediná ke koukání, Sparta předvedla přesilovkový závar, ale Martinec nedokázal zblízka trefit odkrytou branku. V 10. minutě při početní výhodě hostí trefil Hruška tyč Břízovy branky. Sejejs pak projel od modré ale střela skončila na betonech sparťanského brankáře. Domácí se trápili a jejich největším problémem bylo projít s pukem do útočného pásma. Obrana hostí zachybovala až ve 14. minutě, Duda ale střelu pokazil. Nevedlo se ani Kratěnovi, který také tváří v tvář Fraňka neprostřelil.

Od druhé části Pražané více ohrožovali branku Západočechů. Hlinka, Novák, který neusměrnil přesně Kroupovu přihrávku, ani Sivek nedali. Ve 30. minutě se prosadil na druhé straně Barus, Bříza s těžkostmi vykryl. V gólových šancích se ocitli Sparťané Sivek a Kratěna, ale ze zmatku před Fraňkem branku nevytěžili. Až ve 37. minutě vystřelil Hlinka a Michal Sivek vrátil puk do branky. Oslavil tak svůj návrat do extraligy. Za necelou minutu mohli Karlovarští srovnat, Chlubna trefil horní tyč. S Tomíkovou střelou si zase poradil Bříza.

Rozhodnutí asi přinesla 43. minuta. Znovu to byl Michal Sivek, tentokráte dokázal zakončit druhou ranou po Žemličkovi - 2:0. Za tři minuty dali domácí třetí gól, ale krásná akce skončila už v úmyslně posunuté brance. Defenzíva vládla na straně Sparty a překvapivě i u Becherovky. Přesto dal definitivní podobu výsledku Hlinka, domácí hokejisté si nádhernou kombinací na jeden dotek před brankovištěm hostí trochu udobřili diváky. Na výsledku 3:0, první Břízově nule a vedení Sparty v extralize už nic nezměnil ani přesilovkový tlak Becherovky v posledních minutách.

Ohlasy trenérů

Miloš Říha, Becherovka: Hráli jsme 40 minut velice dobře s aktivní obranou ve středním pásmu, přes které se Sparta nemohla dostat. Přitom jsme ale neproměnili gólové šance, kterých jsme si vytvořili dostatek. To byl důvod naší prohry, pokud bychom skórovali, Sparta by ještě více znervózněla. Po druhém gólu se naše hra rozsypala vyloučeními a nemohli jsme hrát na čtyři pětky.

Pavel Hynek, Sparta: Nesehráli jsme dobré utkání, dvě třetiny jsme působili unaveným a upracovaným dojmem. Hosté hráli výborně ve středním pásmu. Přitom ve druhé části nás podržel svým výkonem Petr Bříza. Po druhém vstřeleném gólu jsme se uklidnili a zlepšili, věděli jsme, že Vary budou muset otevřít hru.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek