FIN2, pondělí 10. 4. 2000
Sparta - Vsetín SPA - VSE
Sparta: Bříza - Benýšek, Kučera, Nedvěd, Ptáček F., Sýkora M., Šrek - Broš, Chabada, Eiselt, Havelka, Hlinka, Martinec, Vůjtek, Výborný, Zelenka, Žemlička.
Vsetín: Čechmánek - Jaškin, Srdínko, Suchý, Tesařík, Zábranský, Zubíček - Anroněnko, Bělohlav, Dopita, Mařák, Pardavý, Paroulek, Patera, Procházka, Stantien, Tomajko.
Branky a nahrávky: 8. Žemlička (Zelenka, Ptáček), 31. Žemlička (Sýkora, Martinec), 36. Sýkora (Vůjtek, Martinec), 58. Sýkora (Kučera, Martinec). Rozhodčí: Šindler - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 6:7. Diváci: 13788.
HC Sparta Praha

Komentář

S psychologickou výhodou v podobě vedení 1:0 na zápasy nastoupila Sparta k druhému souboji proti pětinásobnému mistru ze Vsetína. Na marodku přibyl Novák, který v nedělním utkání utrpěl zlomeninu žebra.

První ránu vyslal na vsetínskou branku Chabada, kontroval zblízka Tomajko. Po ledě od prvních minut znovu létala druhá pětka domácích. Krásnou akci předvedla ve čtvrté minutě, Zelenka pálil z křídla po Žemličkově přihrávce. Při přesilovce v osmé minutě se ocitl v samostatném nájezdu obránce Šrek(!), Čechmánek chytil. Pak Sparta zavřela Valachy v pásmu, naširoko rozehrála zámek a Žemlička pálil ze strany v pravou chvíli přes lapačku ležícího brankáře - 1:0. Hra hostí připomínala špatný pokus o defenzívu. Před jejich brankou se ocitl Výborný, znovu celý Hlinkův útok, který si s chutí zastřílel či Broš, jehož bekhend k tyči Čechmánek vykryl.

Vsetínští se v kabině trochu vzpamatovali a v přesilovce ve 24. minutě párkrát ohrozili Břízu, zvláště Tomajko. Jenže z lavice hanby se vrátil Broš a hosté jakoby na ledě zase nebyli. První jeho sólo kryl Čechmánek rozklekem, druhým trefil lapačku a třetí skončilo na tyči. Hráči Slovnaftu znovu dostali hru na druhou půlku jen v přesilovce, ale málo stříleli a Sparta skvěle bránila. Minutu nato, co se Sýkora vrátil na led, převzal na červené odražený kotouč, zatáhl do pásma a poslal před branku. Čechmánek si kotouč srazil "věhlasnou" vytrčenou holí za sebe, Žemlička puk ještě lehce zasáhl - 2:0. Snaha Valachů už opadávala, v nájezdu se ocitl Hlinka, brankář Vsetína zachránil. Ve 36. minutě byl ale vyloučen za vyhození puku a Sýkora od modré jej potrestal za pouhých třináct sekund ránou k tyči. Znovu naplněná hala bouřila, několikrát oběhla vlna. Nic divákům nevadilo, že domácí hráli v oslabení.

Poslední zbytky hokeje ze sebe Vsetín vyprodukoval na začátku třetí třetiny - ale ani jedna velká šance. Domácí utkání kontrolovali, vyjížděli k výpadům, které většinou končili až u brankáře. Čtvrtou příležitost zmařil Broš, Kučera po pěkné kombinaci nepropálil. Hosté v závěru trochu těžce nesli prohru. V přesilovce zařídil rekordní prohru Vsetína v play-off pohodlným blafákem vysunutý Sýkora.

Vsetín poprvé prohrál dvě utkání vyřazovacích bojů za sebou a Sparta stojí před cestou do Vsetína jen jeden pořádně velký krok od vytouženého zlata.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek