50., neděle 5. 3. 2000
Kladno - Sparta KLA - SPA
Kladno: Horčička - Dlouhý, Kročák, Kruliš, Kříž, Mádl, Táborský - Bohunický, Burger, Eichenmann, Gardoň, Horna, Kameš, Kupka, Svoboda, Vlček.
Sparta: Bříza - Benýšek, Holý, Nedvěd, Ptáček, Rebolj, Šrek - Broš, Chabada, Eiselt, Hlinka, Kašpařík, Kratěna, Novák, Roubík, Vůjtek, Výborný, Zelenka.
Branky a nahrávky: 12. Burger (Bohunický, Dlouhý), 45. Svoboda (Kameš, Kříž), 51. Kruliš (Kupka, Dlouhý) - 6. Kratěna (Eiselt, Broš), 18. Výborný (Ptáček, Chabada), 55. Rebolj (Zelenka, Ptáček). Rozhodčí: Haber - Vőrőš, Grochol. Vyloučení: 3:4. Diváci: 3672.
HC Sparta Praha

Komentář

Hostům chyběly tři pilíře sestavy, Kučera, Sýkora a Vůjtkek, na ledě se naopak objevili brankář Přikryl a mladíci Holý, Rebolj, Chabada, Kašpařík a Roubík. Před zaplněným hledištěm, i když bez tradiční kladenské zdi proti Spartě Bílka, dali domácí svému soupeři zabrat.

Sparta šla do vedení už v šesté minutě, kdy Kratěna využil rychlé kombinace s Eiseltem, a z pravého křídla skóroval. Domácí opláceli Eichennmanem od modré, ale Přikryl kryl. Nestačil však už na střelu Burgera z vyložené pozice před brankou - 1:1. Bohunický dorážel těsně mimo, Kupka nezakončil slalom v útočném pásmu. Pražané zahrozili jen Brošem od modré, přesto šli do kabin s jednogólovým náskokem, když své sólo proměnil Výborný.

Na dva góly mohla Sparta uskočit ve 21. minutě, ale Vůjtek trefil Horčičku jen do helmy. Pak se potil Přikryl při domácí přesilovce. Kladno bylo daleko aktivnější a hostující gólman se vyznamenal při střele Kupky, nájezdu Burgra a dalších nebezpečných situacích. Aktivita hostů narůstala v závěru třetiny. Zelenka mezi kruhy nedal a Hlinka v chumlu před brankou poslal puk na tyč. Ještě se dostali ke slovu domácí při obléhaní sparťanské branky, ale pak obdržel Kruliš 2+2 za úder hokejkou do obličeje a sparťanští hokejisté měli dlouhou přesilovku, avšak rozpůlenou sirénou.

Ani šance Brošova útoku se neujaly a začal finiš Kladenských. Nejdříve Kupka pokazil samostatný nájezd, ale ve 45. minutě udeřilo. Po bleskové přihrávce Kameše skóroval zblízka mezi Přikrylovy betony Svoboda. Obrat završil Kruliš bombou v 51. minutě - 3:2. Přikryl pak se štěstím zlikvidoval další Burgrův nájezd a v 55. minutě Rebolj střelou od modré stanovil závěrečné skóre na 3:3.

Ohlasy trenérů

František Výborný, Sparta: Vzhledem k tomu, že máme zajištěné první místo po základní části, mužstvu možná chybí motivace, což se asi dnes na našem výkonu trochu projevilo. V play-off to bude ale jinak. Chceme teď nechat některé hráče odpočívat, uděláme to i v Českých Budějovicích. Proti Slavii a Vítkovicím už bychom měli nastoupit v kompletním složení.

Eduard Novák, Kladno: Na hráčích v závěru soutěže visí veliká odpovědnost, která jim svazuje ruce i nohy. Dílem toho byly i dvě hrubky, které takové mužstvo jako je Sparta umí potrestat. Kdybychom za stavu 3:2 dali čtvrtou branku, kterou měl na holi reprezentant Burger, bylo rozhodnuto. Přesto jsem s výsledkem spokojen.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek