32., úterý 29. 2. 2000
Plzeň - Sparta PLZ - SPA
Plzeň: Salfický (34. Jež) - Čech, Dobrovolný, Hanzlík, Kadlec, Špelda, Řezníček - Antoš, Jelen, Jeslínek, Kořínek, Pospíšil, Sedlák, Straka J., Straka M., Volák, Vostřák, Špaňhel.
Sparta: Bříza - Benýšek, Holý, Kučera, Nedvěd, Ptáček, Šrek - Broš, Chabada, Eiselt, Hlinka, Kašpařík, Kratěna, Martinec P., Novák, Výborný, Zelenka.
Branky a nahrávky: 36. Straka (Vostřák, Pospíšil) - 21. Výborný (Chabada, Martinec), 27. Kratěna (Broš), 32. Zelenka (Šrek, Hlinka), 33. Chabada (Výborný, Martinec), 38. Novák (Zelenka, Hlinka). Rozhodčí: Brada - Frűhauf, Průcha. Vyloučení: 5:6. Diváci: 8577.
HC Sparta Praha

Komentář

Na snad nezašlé časy, kdy Sparta v Plzni vyhrávala mnohagólovým rozdílem, dali vzpomenout sparťanští hráči v dohrávce dvaatřicátého kola.

Domácí v úvodu prohospodařili čtyřminutovou přesilovku, všechny jejich šance zmařil Bříza. Sparťanská přesilovka vypadala úplně jinak, ale i po gólovce Chabady se šlo do kabin za bezgólového stavu.

Už po 29s druhé třetiny skóroval Výborný, když se nenápadně zjevil před Salfickým, počkal si, až gólman zalehne a v poklidu jej přehodil. Domácí se nadechli k náporu, několikrát ohrozil sparťanskou svatyni Pospíšil, který naskočil do prostřední části. Ve 27. minutě chybně rozehrál za vlastní brankou Salfický a Kratěna prázdnou klecí nepohrdnul. Holešovická mašina chrlila další šance a hlavně branky. Střelecký úspěch si připsali tvrdou ranou Zelenka a učebnicovým blafákem Chabada. Domácí korigovali Strakovým gólem, ale na 5:1 pro hosty pojistil Novák.

Vyprodaná plzeňská hala v závěru už jen přihlížela pokračujícímu trápení domácích z posledních zápasů a opět skvělému výkonu brankáře Břízy. Vítězstvím v Plzni, v sezoně třetím, si Sparta definitivně zajistila první místo po dlouhodobé části. Její soupeř pro čtvrtfinále vzejde pravděpodobně z bodově vyrovnané dvojice Pardubice - Znojmo.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek