9., neděle 6. 10. 2002
Sparta - Liberec SPA - LIB
Sparta: Přikryl - Slavík, Srdínko, F. Ptáček, Šrek, Richter, Jiruš - Špaňhel, Kašpařík, Tomajko - Zelenka, P. Martinec, Žemlička - Tomík, Leška, Havelka.
Liberec: Falta - Jan Kudrna, Kočí, Holub, J. Moravec, M. Beránek, Krstev, R. Pospíšil, Čakajík - Kropáč, Michal Straka, Kubinčák - V. Novák, Plodek, S. Procházka - Kábrt, Musil, Jiří Kudrna - Hájek, Moskal, P. Rozsíval.
Branky a nahrávky: 14. Leška (Jiruš), 17. Tomík (Jiruš), 27. Leška (Jiruš), 54. Havelka (Leška, Jiruš) - 29. V. Novák (P. Rozsíval), 49. Kropáč (Jan Kudrna), 59. Jiří Kudrna. Rozhodčí: Kolísek - Hejduk, Křivský. Vyloučení: 7:6. Využití: 2:2. Diváci: 4562.
HC Sparta Praha

Komentář

Zápasem bývalých hráčů soupeře se stal duel mistra a nováčka. Čtyři a půl tisíce diváků v T-Mobile Areně sledovalo přesvědčivější výkon Sparty než v pátek. Domácí zlepšili v prvních dvou třetinách především obrannou hru a zadáci ještě stačili podporovat útok. Na všechny čtyři góly Sparty nahrál bývalý hráč Liberce Jiruš. Hosté ztratili respekt až po gólu exsparťana Nováka, ale dvougólovou ztrátu už nedohnali.

Ještě dvakrát se ale přiblížili Spartě na dostřel. Jedenáct a půl minuty před koncem využil Kropáč tlak hostí, ze kterého vyplynula přesilovka, a bombou z kruhu trefil přesně pod horní tyč - 3:2. Nový střelec Havelka pak vrátil Holešovickým klid, ale v 59. minutě pustil Přikryl, který jinak podal v zápase solidní výkon, střelu Kudrny. Sparťané ale dohráli závěr v klidu, daleko od vlastní branky. Odměnou jim bylo aplaudující publikum a hlavně tři body.

Pro Spartu je vítězství nad nováčkem cennější o to, že nemohla nastoupit hned bez pětice zraněných hráčů. K Nedvědovi a Kratěnovi totiž o tomto víkendu přibyli Broš a Bříza. Pouze připraven na střídačce zůstal Branda. Nastoupili proto jen na tři pětky, soupeř jich měl k dispozici o jednu více.

Ohlasy trenérů

Pavel Hynek (Sparta Praha): Za stavu tři nula jsme se zbytečně dostali na osm minut do oslabení, inkasovali a pustili soupeře do zápasu. Zbytečně jsme si ho zkomplikovali, takže jsme rádi, že jsme utkání nakonec zvládli. Bříza se necítil zdravotně úplně fit, navíc máme v dlouhodobé koncepci dávat průběžně Přikrylovi příležitost. Proto dnes chytal a počínal si výtečně.

Josef Jandač (Liberec): V první třetině jsme měli vůči Spartě přílišný respekt, vázla přihrávka, pohyb i kombinace. Za stavu nula tři se už těžko náskok doháněl, a přestože jsme dvakrát snížili až na jednobrankový rozdíl, třetí gól přišel příliš pozdě a závěr jsme sehráli v útočné třetině špatně. Rozhodla naše nevyvedená první třetina.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek