8., pátek 4. 10. 2002
Sparta - Vsetín SPA - VSE
Sparta: Bříza (28.-29. Přikryl) - Jan Hanzlík, Srdínko, F. Ptáček, Šrek, Richter, Jiruš, Slavík - Branda, Broš, Tomajko - Zelenka, P. Martinec, Žemlička - Tomík, Leška, Havelka - Vondráček, Kašpařík, Špaňhel.
Vsetín: Biegl - Luža, J. Polák, Bartek, Němec, Kuboš, B. Ptáček - Vampola, Stantien, Demel - Kucharczyk, Hudler, Valko - Dubec, Vak, Ambruz - Kotásek, Korotvička, Sochor
Branky a nahrávky: 2. Leška (Richter), 20. F. Ptáček (Broš, Tomajko), 34. Špaňhel (Tomajko, Kašpařík), 57. Havelka (Richter) - 3. Korotvička (Sochor), 16. Hudler (Vak), 42. Ambruz, 60. Ambruz (Hudler). Rozhodčí: Turčan - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 4:9, navíc Luža (Vsetín) 10 min. Využití: 2:0. Diváci: 4864.
HC Sparta Praha

Komentář

Divoký úvod a závěr zápasu viděli diváci v pátek na Spartě. Domácí už ve 2. minutě otevřeli skóre, hosté se ale nepoložili a téměř celý zápas dokázali držet díky obrovskému nasazení se Spartou krok. Domácím nevyhovoval styl boje soupeře, který nezkušenost doháněl pohybem a slabou techniku nahrazoval nečistými zákroky.

Trenérům Sýkorovi a Hynkovi se za nasazení do třetí řady odvděčil Havelka, který byl jedním z nejlepších domácích hráčů a zaznamenal gól na 4:3. Nahradil Špaňhela, který se dokázal střelecky prosadit i ze čtvrté řady. Sparťané nedokázali najít účinný recept na bojovné mužstvo soupeře, a přestože před koncem zápasu dostali poměr skóre na svoji stranu, neudrželi vítězství.

Pouhých 32 sekund před koncem vyrobili Vsetínští před Břízou zmatek a obránce Richter ani útočník Tomajko nedokázali odpálit z brankoviště do bezpečí z křídla nahozený kotouč od Hudlera. Ani prodloužení neurčilo vítěze, Vsetín získal svůj teprve sedmý bod, Sparta bude do příštích utkání doufat v lepší koncovku.

Ohlasy trenérů

Václav Sýkora (Sparta): Vsetín v předchozích třech zápasech nebodoval a neměl u nás co ztratit. Hrál obětavě, houževnatě, dostal se dokonce jednou do vedení, povedlo se mu potom se štěstím vyrovnat. My jsme se často dostávali do šancí, ale nedařilo se nám v koncovce. Zranili se Broš a Branda, utkání nedohráli. V neděli je zřejmě oba budeme postrádat.

Jan Neliba (Vsetín): Musím hráčům za předvedený výkon poděkovat. Hráli bojovně, obětavě, měli jsme i trochu štěstí, ale to k hokeji patří. Jsem za to rád a ještě jednou před hráči smekám.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek