31., neděle 9. 12. 2001
Vsetín - Sparta VSE - SPA
Vsetín: Pešat - Hriňa, Kuboš, Němec, Polák, Vašut, Štrbák - Demel, Hudler, Kotásek, Kucharczyk, Lang, Sochor, Streit, Vaic, Valko, Vampola, Veselý, Vlach.
Sparta: Bříza - Hamr, Jiruš, Nedvěd, Ptáček, Srdínko, Šrek - Bělohlav, Broš, Chabada, Havelka, Hlinka, Kašpařík, Novák, Tomík, Zelenka, Žemlička.
Branky a nahrávky: 18. Hudler, 28. Kucharczyk (Veselý, Hriňa), 37. Vaic (Veselý, Vampola) - 5. Tomík (Nedvěd), 21. Tomík (Broš), 22. Zelenka (Jiruš, Hlinka), 27. Zelenka (Hlinka), 38. Havelka (Novák), 51. Kašpařík (Hamr, Bělohlav). Rozhodčí: Turčan - Cambal, Unzeitig. Vyloučení: 8:10. Využití: 0:0. Diváci: 3580.
HC Sparta Praha

Komentář

V 31. kole Český Telecom extraligy zavítala Sparta na Lapač. Valachům se v poslední době moc nedařilo, a tak měli Holešovičtí o důvod víc napravit si po tomto týdnu nepříliš dobrou reputaci (těsná výhra nad Havířovem v prodloužení, porážka s Plzní). To se jim nakonec podařilo, když přehráli mistrovský celek přesvědčivě 6:3.

Hudler využívá nedůslednou hru beků Sparty a vyrovnává. Do utkání vstoupili lépe Pražané, když Nedvědovu ránu usměrnil z prava do Pešatovy svatyně Tomík. Valaši sice nedokázali zužitkovat početní výhodu dvou mužů v poli, jenže i přesto začali vyvíjet proti svému soupeři sílící tlak. Blízko vyrovnání byli domácí Vlach s Demelem, ovšem ti si na oslavence Břízu, který dnes měl své sedmatřicáté narozeniny, nepřišli. Přesto se Vsetínští dočkali ještě před první sirénou, když Hudler objel sparťanskou branku a zasunul touš za Břízova záda.

Holešovičtí měli vskutku famozní nástup do prostřední části hry. Nejprve totiž z ostrého úhlu poslal Spartu opět do vedení Tomík a v zápětí agilní Zelenka dělovkou nad vyrážečku vsetínského Pešata zvýšil již na dvoubrankový náskok. Když si v 27. minutě najel na Hlinkův pas Zelenka a střelou pod víko přidal čtvrtou branku Pražanů, nebyl téměř nikdo na pochybách o tom, že už by mělo být rozhodnuto. O chvilku později ale přiživil šance domácích při přesilovce Kucharczyk. Stejně jako byl brankově bohatý úvod této části hry, nejinak to bylo v závěru. Nejprve bekhendem zvýšil na 5:2 hostující Havelka, z protiútoku pak korigoval na pro domácí ještě nadějný rozdíl Vaic, který doslova propasíroval puk za Břízova záda.

Valaši se ale nevzdali, nedarovali Holešovickým ani píď ledové plochy zadarmo. V 50. minutě definitivně rozhodl o zaslouženém vítězství Sparty Kašpařík, který tečoval za Pešatova záda Hamrovu dělovku od modré. Sparta si tak odváží ze Vsetína zasloužené vítězství.

Ohlasy trenérů

Pavel Hynek, Sparta: V úvodu střetnutí jsme měli problémy s forčekingem domácího celku. V druhé třetině jsme dokázali naklonit střetnutí ve svůj prospěch díky přesilovkám. Bohužel díky vlastní nedisciplinovanosti jsme stále živili naděje domácích. Nakonec jsme ale v tomto pro nás nesmírně důležitém souboji získali plný bodový zisk.

Zdislava Tabara, Vsetín: Žili jsme v první třetině za stavu 1:1. V druhé části hry jsme udělali hned při prvním střídání dvě fatální hrubky před vlastní brankou, které hosté dokázali využít. Sparta vyhrála naprosto zaslouženě, má o mnoho vyzrálejší kádr.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila