5., pátek 21. 9. 2001
Vsetín - Sparta VSE - SPA
Vsetín: Biegl - Hriňa, Kuboš, Němec, Polák, Šafařík, Štrbák - Burger, Demel, Hudler, Kucharczyk, Streit, Vaic, Valko, Vampola, Veselý, Vlach.
Sparta: Bříza - Jiruš, Nedvěd, Ptáček, Srdínko, Zábranský, Šrek - Bělohlav, Broš, Chabada, Hlinka, Kašpařík, Novák, Tomajko, Tomík, Žemlička.
Branky a nahrávky: 5. Kucharczyk (Hudler), 18. Kucharczyk (Hudler) - 6. Tomík, 9. Ptáček (Jiruš), 20. Kašpařík (Tomajko, Broš), 29. Chabada (Bělohlav, Jiruš), 45. Žemlička (Šrek, Hlinka). Rozhodčí: Šindler - Český, Kostka. Vyloučení: 3:6. Využití: 0:0. Diváci: 4380.
HC Sparta Praha

Komentář

Valaši dnes nastoupili asi proti nejsilnějšímu soupeři ligy, Spartě Praha. Vsetín vstupoval do zápasu s tím, že nemůže nic ztratit, naopak jen překvapit.

Ze střetnutí byla nejhezčí právě první třetina. Akce střídala akci, padaly pěkné góly a o vítězi se také rozhodlo v prvních dvaceti minutách - vítěznou branku vstřelil ve 20. minutě Kašpařík. Akce střídala akci, padaly pěkné góly a o vítězi se také rozhodlo v prvních dvaceti minutách. První střelu zápasů vyslal hostující Hlinka, na druhé straně se nenechala zahanbit druhá formace, ale oba brankáři dokázali tyto spletité situace vždy dobře vyřešit. První, kdo kapituloval, byl sparťanský Petr Bříza. Duo juniorů, Hudler s Kucharczykem, dokonale zamotalo hlavu jedné z nejlepších obran ligy a druhý jmenovaný nedal zkušenému brankáři žádnou šanci. Aby Bieglovi, v domácí brance, nebylo líto, za necelou minutu lovil kotouč ze své sítě také. Špatnou rozehrávku potrestal střelou od modré, která prošla jak pod padajícím obráncem tak pod betony vsetínského brankáře do sítě, nová akvizice pražského klubu, Róbert Tomík. V 10.minutě už Sparta vedla. Obránce Ptáček si najel mezi kruhy a Biegla překonal po druhé. Rychlé otočení výsledku bylo na domácích znát. Zvýšit skóre ve prospěch Sparty mohl Novák, ale vysoko přestřelil odkrytou část branky. V 18. minutě bylo zase vyrovnáno. Na vsetínské straně se dnes o to nemohl postarat nikdo jiný než Radim Kucharczyk po dokonalé přihrávce Jirky Hudlera. Hudler nasel přes celou třetinu zcela odkrytého kolegu z útoku a pro nejlepšího střelce Vsetína nebyl problém vyrovnat. To ovšem nebyla poslední branka první třetiny. V čase 19:40 vystřelil na Biegla bývalý vsetiňak Tomajko, domácí ochránce svatyně puk neudržel a Kašpařík mohl volný puk dostrčit do prázdné brány i druhou stranou hokejky. Jak se později ukázalo, branka do šatny celé utkání rozhodla.

Do dalšího průběhu zápasu se na křídlo Hudlerovy formace vrátil Vampola, ale branky už nepadaly, z pohledu domácího fanouška. V 7. minutě mohl hatrik oslavit Kucharczyk, ale Bříza velmi dobře zasáhl. O minutu později přestřelil odkrytou horní část branky Chabada, ale tento sparťanský útočník se mohl radovat až v minutě nadcházející. Těsně před Bieglem chytře tečoval a s konečnou platností zlomil snažení Valachů o vyrovnání. O to se přesilovce snažila Vlachova formace, ale všechny střely šly těsně vedle, nebo do připraveného Břízy.

V 5. minutě poslední části hry ještě upravil výsledek Žemlička, který zůstal před Bieglem zcela osamocen. Závěr utkání se už dohrával v poklidu, Sparta si hlídala své vedení a Vsetín už nenašel sílu s nepříznivým výsledkem něco udělat.

Ohlasy trenérů

Václav Sýkora (HC Sparta Praha): Věděli jsme, že nás nečeká lehké utkání. První třetina toho byla jasným důkazem. Utkání začalo velice svižně, první šance měli domácí. Mrzela nás neproměněná šance Radka Bělohlava. Na první branku domácích jsem rychle odpověděli a otočili skóre v náš prospěch.. trošku jsme podlehli pocitu, že můžeme hrát jen dopředu a zapomněli na zadní kolečka. Vsetín toho dokázal využít a vyrovnal. Rozhodující byl ten gól ve dvacáté minutě. Z nenápadných šancí jsme vsítili další branky a v závěru hráči utkání kontrolovali.

Zdislav Tabara (HC Vsetín): My jsme v tomto utkání neměli co ztratit. Sparta dneska byla jasný favorit a v tom utkání jsme mohli jen překvapit. Vyšel nám začátek, kdy jsme vedli. Sparta ale ukázala jaké je mužstvo, vzápětí vyrovnala a za dvě minuty už vedla. Vyrovnáním na 2-2 jsme se dostali do hry, ale hned v dalším střídání jsme znovu kapitulovali a mužstvo šlo potom do kolen. Nemělo už sílu s tím něco udělat. Druhou a třetí třetinu si Sparta už hlídala. Myslím si, že se za výkon nemusíme stydět.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek