SF7, neděle 28. 3. 2004
Sparta - Slavia SPA - SLA
Sparta: Bříza - L. Procházka, Řezníček, Sloboda, Šrek, Jan Hanzlík, Srdínko - Ton, Marek, Chabada - Kratěna, Broš, Bartečko - Ujčík, Šimíček, Špilár - D. Vrbata, J. Šindel, od 15. navíc Dragoun. Trenéři: Hadamczik, Konečný.
Slavia: Franěk - P. Kadlec, D. Pojkar, J. Novák, Graňák, Kolařík, Kučera - Klepiš, J. Beránek, Antoš - D. Hruška, P. Martinec, Sup - Vondrka, M. Kopecký, R. Dlouhý - Ivan, Krátoška, Tomica. Trenéři: Růžička, Weissmann a Kalous.
Branky a nahrávka: 15. D. Hruška, 47. Vondrka, 50. P. Martinec (D. Hruška). Rozhodčí: Bolina, T. Svoboda - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 6:8. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 12.937. Konečný stav série: 3:4.
HC Sparta Praha

Komentář

První třetina byla pro Spartu smolnou. V úvodním oťukávání sice byla o něco aktivnější, v první desetiminutovce však Fraňka vážněji neohrozila. To stejné platilo i na druhé straně, slávistům se navíc nepovedla přesilovka čtyř proti třem. Ve 14. minutě zlikvidoval Bříza průnik Klepiše, o minutu později však už inkasoval. Po zmatku před brankou vystřelil Hruška a před brankou stojící Broš nešťastně srazil puk do sítě. Sparťané se vrhli do útoku, závar první sparťanské řady k vyrovnání nevedl, neuspěl ani Kratěna, kterého vyzval chytrou přihrávkou ze strany Bartečko, ani Chabada, který to zkoušel krátce před sirénou individuálně.

Dvě přesilovky na obou stranách mohly pomoci ve druhé třetině jednomu či druhému mužstvu ke gólu. Bartečko přestřelil v té první sparťanské, pak fauloval Řezníček a výhoda se obrátila. Ve 26. minutě vytvořili hosté závar před Břízou, kterému vypadl puk. Beránek vrátil na modrou Kadlecovi, ale jeho střela šla nad. Za plného stavu hráčů to zkoušel sparťan Kratěna, chyběly centimetry. Další početní výhody byly z obou stran jalové a v závěru nebýt střely Procházky ze středního pásma, Franěk by si ani nezachytal. Často chybující sparťané museli uvítat odchod do šatny.

Zatímco první dvě třetiny přinesly sparťanským fanouškům zklamání, ve třetí museli být v šoku. Tři vyloučení v krátké době dala Spartě dvě přesilovky pět na tři, které dohromady trvaly více než dvě minuty. Nejenže si domácí nevypracovali jedinou možnost, ale na konci poslední početní výhody rozehrál v pásmu Marek na hůl Vondrky a slávista po sólu přes celé kluziště překonal Břízu střelou mezi betony. Sparťané ještě více ztoporněli a po chybě Řezníčka dal Slavii postupovou jistotu v 50. minutě exsparťan Martinec. Slavia bude opět bojovat o titul!

Ohlasy trenérů

Vladimír Růžička, Slavia: "Stejně jako všechny předchozí byl i sedmý zápas vyrovnaný. Dost nám pomohl šťastný gól na 1:0, mužstvo se uklidnilo, hrálo velmi disciplinovaně. Bylo to pořád vyrovnaný, Sparta měla určitý šance, ale nedala góly. Když jsme ve třetí třetině ujeli a dali na 2:0 tak už jsem věřil, že to udržíme, protože jsme hráli opravdu velice dobře dozadu a ukázal svoje kvality Petr Franěk."

Alois Hadamczik, Sparta: "Když neberu v úvahu první gól, takové prostě padají, tak jsem zklamaný z toho, že v přesilovce 5 na 3 takoví zkušení hráči, kteří to v základní části hrávali velmi dobře, to teď nezvládli. To totiž byla cesta k otočení utkání. Po druhém gólu se těžko sbíraly síly. Celá série byla ozdobou hokeje a Praha může být pyšná, i když je to se smutným koncem pro Spartu. Ale když 3:1 vedeme a Slavia to takto otočí, tak si zaslouží postoupit."

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila