ČF5, středa 10. 3. 2004
Sparta - Vítkovice SPA - VIT
Sparta: Bříza - L. Procházka, Řezníček, Výtisk, Šrek, Jan Hanzlík, Srdínko - Ton, Marek (52. Šindel), Chabada - Špilár, Broš, Bartečko - Ujčík, Šimíček, Tomajko. Trenéři: Hadamczik, Konečný.
Vítkovice: Pinc (52. Falter) - Jurečka, Černošek, Seman, Zápotočný, Rimmel, Pavel Kumstát, od 52. navíc Ficenc, Chmelíř - Míka, Burger, Krayzel - Olesz, Turek, Hubáček - Hulva, J. Štefanka, M. Tomášek, od 52. navíc Tatarčík, Köhler, Bůček. Trenéři: Svozil, A. Tomášek.
Branky a nahrávky: 20. Chabada (Marek), 46. Marek (Řezníček, Ton), 47. Špilár (Broš, Výtisk), 50. Šrek (Chabada), 52. Chabada (L. Procházka, Broš), 60. Špilár (Šindel) - 56. Hulva (M. Tomášek). Rozhodčí: Kolísek, T. Svoboda - Pešek, Šátava. Vyloučení: 7:6, navíc Bartečko (Sparta) 10 min. Využití: 1:0. V oslabení: 2:0. Diváci: 4043. Stav série: 3:2.
HC Sparta Praha

Komentář

Boj o sebevědomí začali sparťané v novém složení všech útočných řad. Bartečko, který k sobě dostal Broše a Špilára v úvodu dvakrát mířil mimo, v přesilovce se netrefil ani Marek. Klid před Břízou rozčeřil v 8. minutě Krayzel, jenž vypálil levého z kruhu. V následující přesilovce to zkoušel z prostoru mezi kruhy Burger. Sparta se ubránila a v plném stavu hráčů na ledě vystrašila Pince pokusy Špilára, Bartečka a Tona. Jenže přišla dvě vyloučení a hosté měli k dispozici krátkou přesilovku pět na tři. S jedinou střelou Rimmela si Bříza poradil. Další oslabení Sparty přineslo branku v Pincově síti. Chabada si vyměnil puk s Markem a zblízka šťastně protlačil puk pod gólmanem hostí. Do první sirény chybělo 13 sekund.

Ve 22. minutě mohl vyrovnal Olesz ze samostatného nájezdu, ale minul. Spartě se i ve druhé třetině vyplácela spolupráce Marka a Chabady, jejich kombinace a tlak před brankou však ke gólu nevedly. Podobně to zkoušeli Bartečko a Špilár, Pinc byl však bezchybný. Ve 30. minutě neproměnil gólovou šanci Ton, který měl puk mezi kruhy v ideální pozici, ale Pince neprostřelil. Za tři minuty byl v podobné situaci na druhé straně Tomášek, Bříza vykopnul. Vítkovicím se nedařilo ani v přesilovkách, kterých měly ve dvou třetinách dvakrát více než domácí, Sparta byla v útoku zase nesmírně těžkopádná.

Z nervózní poslední části dokázali domácí udělat málem exhibici. Pomohly k tomu dva rychlé góly, které padly během půlminuty na pomezí 46. a 47. minuty. Nejprve důrazný Marek prostrčil u tyče puk skrz Pince a po chvilce předvedli parádní akci Broš se Špilárem, kdy slovenský útočník zakončoval do odkryté branky – 3:0. Sparťané začali hrát velmi uvolněně a v 50. minutě využil přesilovku pět na tři střelou od modré Šrek, jenž dal už svůj čtvrtý gól v play off. Na 5:0 zvýšil Chabada dělovkou k tyči a vyhnal Pince z branky. Na snížení Hulvy, který jel sám na Břízu, zareagoval gólem na 6:1 Špilár, jemuž před brankou mazácky nahrál Šindel, který naskočil do posledních minut zápasu. Sparta vrátila vedení v sérii na svoji stranu.

Ohlasy trenérů

Ladislav Svozil, Vítkovice: "Na rozdíl od předchozích utkání hrála Sparta důrazně a důsledně z obrany, nedala nám tolik prostoru. Za těsného stavu bylo utkání hratelný, doufali jsme, že tam ten jeden gól dáme a dostaneme Spartu pod psychický tlak. Bohužel šancí nám domácí mnoho nedovolili a druhý gól utkání rozhodl. Od stavu 3:0 už se utkání dohrávalo.

Alois Hadamczik, Sparta: "Splnili jsme povinnost domácího utkání, protože jsme nedovezli ani bod. Myslím, že můžu pochválit všechny hráče za velmi dobrý přístup, podali dobrý výkon, včetně brankáře Břízy."

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek