Erik Thorell86

Erik Thorell #86
Post
útočník
Narozen
3. 3. 1992
Hůl
levá
Výška
178 cm
Váha
81 kg
Místo narození
Karlstad, Švédsko
Ve Spartě od
06/2021
NHL Draft
nedraftován

Posledních 5 zápasů

Datum Domácí Hosté Výsledek G A B +/− TMin
nenalezeny žádné aktuální statistiky

Statistiky


Nejmladší ze tří bratrů Thorellových vyrůstal v hokejovém Karlstadu. V barvách místního Färjestadu nakoukl v sezoně 2009/2010 do nejvyšší soutěže, načež o rok později třemi starty v základní části a šesti duely v play-off pomohl BK k zisku mistrovského titulu. V další sezoně se třemi góly a stejným počtem asistencí podepsal pod mistrovským titulem švédských juniorů a v roce 2013 poprvé v kariéře změnil dres. Erik zamířil do nižší soutěže, kde pomáhal týmu Rögle k vysněnému postupu mezi elitu. V Allsvenskan strávil celkem tři ročníky, po nichž si vyzkoušel první zahraniční angažmá.

V následujících třech letech zakotvil ve Finsku, které mu očividně sedlo. Už v první sezoně v TPS Turku pomohl svému týmu 44 body do play-off, kde nakonec tradiční celek vybojoval bronzové medaile. Erik následně strávil dvě sezony v IFK Helsinky, kde se už počtvrté v řadě dostal přes hranici 40 bodů, přičemž dvakrát zaznamenal více než dvě desítky gólů.

Bojovného a bruslivého křídelníka si nakonec vyhlédl švýcarský Zug, v jehož barvách strávil po boku Jana Kováře dvě sezony. O titul v posledním ročníku přišel z důvodu absence v play-off, po němž se se Švýcarskem rozloučil a dohodl se na smlouvě se Spartou. Švédský šikula se ve svém novém týmu pořádně zabydlel a už na začátku sezony v naší domácí nejvyšší soutěži ukázal své hokejové přednosti. Thorell svými kousky bavil celou extraligu, když zaznamenal v součtu s play off celkem dvaašedesát bodů. V létě roku 2022 král Erik prodloužil smlouvu se Spartou, a všichni fanoušci se tak mohli těšit na jeho pokračující výkony v dresu s eskem na hrudi.

Potěšující zprávou bylo pro něj také to, že v následující sezoně se setkal v jednom týmu se svým starším bratrem Gustafem, který přišel z Plzně. Oba bratři strávili celou sezonu ve stejném klubu. Oproti předešlé sezoně Erik ze svého bodového standardu poněkud slevil, nicméně pořád byl na ledě platným hráčem. Po skončení sezony Gustaf mužstvo opustil, když se vrátil do rodného Švédska. O pár měsíců později ho následoval i mladší bratr, jehož anabáze ve Spartě po dvou letech skončila.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek