Matúš Sukeľ24

Matúš Sukeľ #24
Post
útočník
Narozen
23. 1. 1996
Hůl
levá
Výška
176 cm
Váha
78 kg
Místo narození
Liptovský Mikuláš
Ve Spartě od
5/2019

Posledních 5 zápasů

Datum Domácí Hosté Výsledek G A B +/− TMin
nenalezeny žádné aktuální statistiky

Statistiky


Pracovitý útočník Matúš Sukeľ patří do mladšího ročníku 1996, přesto už má za sebou bohaté zkušenosti. Rodák z Liptovského Mikuláše strávil svou mládežnickou kariéru převážně tam, ale jeho kariéra letí strmě vzhůru. V sezoně 2014/2015 se coby hráč extraligového výběru slovenské reprezentace do 20 let probojoval na světový šampionát, kde v sedmi zápasech pomohl Slovensku k senzačnímu zisku bronzových medailí.

V dalším ročníku si mladý útočník vyzkoušel krátké angažmá v juniorském výběru Tappary Tampere, kde si připsal 19 startů. V létě 2016 se pak Matúš Sukeľ vrátil do Liptovského Mikuláše, v jehož dresu si řekl o pozornost Slovanu Bratislava. V KHL nakonec naskočil do pěti zápasů, ve kterých mu dělali v jedné formaci společnost hvězdní spoluhráči Jonathan Cheechoo a Jeff Taffe. Nadějný útočník strávil v Liptovském Mikuláši i další ročník, během kterého si řekl o nominaci na olympijské hry v Jižní Koreji, kde si připsal jeden start.

Před sezonou 2018/2019 uspěl reprezentační útočník na zkoušce ve Slovanu Bratislava, v němž strávil převážnou část sezony a v KHL odehrál 60 zápasů základní části s bilancí deseti gólů a osmi asistencí. Od léta 2019 se ale snaží prokázat své kvality v dresu pražské Sparty. Ve své úvodní sezoně ve sparťanském dresu se zpočátku spíše rozkoukával, ale od nového roku 2020 výrazně svoji produktivitu zlepšil. Nakonec se jeho bodový přísun zastavil na čísle 16, když zaznamenal devět branek a sedm asistencí.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila