25. 11. 2021 Daniel Ryl

Zpátky do extraligy, hrajeme v Hradci

Postup v Lize mistrů je za námi, ale musíme se znovu soustředit na extraligu! Sparťany čeká v pátek 26. listopadu od 18:00 hodin těžké utkání na ledě druhého Mountfieldu HK, které můžete sledovat v přímém přenosu O2TV Sport.

Očkování je cesta, chceme vás na tribunách!

I vzhledem k současné situaci v Česku a po celé Evropě se Sparta připojuje k výzvě Tipsport extraligy směrem k očkování fanoušků. „Očkování vnímáme jako nejjednodušší způsob, jak se vrátit k běžnému způsobu života. Nikdo si nepřeje návrat do minulé sezony, kterou jsme museli odehrát bez vás na tribunách,“ vyzývá fanoušky generální manažerka Barbora Snopková Haberová.

Do Hradce s postupem a úspěšným návratem

Na východ Čech pojede náš tým v dobrém rozpoložení, protože i přes domácí porážku 1:2 se švédskou Skellefteou oslavil postup do čtvrtfinále Ligy mistrů. V něm se střetneme s dalším švédským soupeřem - Rögle. K postupu nám pomohl také navrátilec Matěj Machovský, zatímco zkouška Olega Pogrišného bohužel skončila vinou dlouhodobého zranění, kvůli němuž se ruský obránce vrátil domů za rodinou.

Do tréninku už se zapojili také útočníci Miroslav Forman, Jan Buchtele a Filip Chlapík. V Hradci Králové by měl nastoupit minimálně prostřední z nich, zatímco v obraně už by mohl naskočit švédsko-ruský zadák Maxim Matuškin.

Východočeši v tichosti nahání lídra

O Mountfieldu HK není možná tolik slyšet, ale první polovina základní části naznačuje, že extraliga má dalšího žhavého kandidáta na titul. Východočeský celek vyhrál celkem třináct z posledních patnácti zápasů, proto drží druhé místo s pohodlným náskokem osmi bodů na třetí Pardubice, a to se zápasem k dobru!

Hradec Králové se může chlubit třetím nejlepším útokem soutěže, navíc jeho obrana je druhá nejpevnější. V posledním duelu však inkasovala v Mladé Boleslavi čtyřikrát, což znamenalo porážku po prodloužení. „V první třetině jsme trošku zaspali. Ale ukázali jsme, že máme silný tým. A že tady můžeme hrát. Bohužel jsme to nedotáhli do vítězného konce,“ řekl pro klubový web útočník Aleš Jergl.

Jediný zápas sezony s dělbou bodů

Oba týmy se v dosavadním průběhu sezony střetly jen jednou, a to na našem ledě. Náš tým s debutujícím obráncem Ninem Tomovem začal skvěle, bleskově vedl gólem Michala Řepíka, kterého doplnil před přestávkou Roman Horák. Východočeši však vyrovnali, načež vítězný gól Jakuba Lva rozhodl o naší porážce 2:3 po samostatných nájezdech.

Věděli jste, že...

V kádru Mountfieldu HK najdete šest bývalých sparťanů? Ještě v předešlé sezoně za nás hrál obránce Petr Kalina, v minulosti u nás působili také Jéremie Blain, Richard Nedomlel, Kevin Klíma, Lukáš Cingel a kapitán Radek Smoleňák.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek