11. 11. 2020 Petr Pavlík

Vašíček: Snažím se posouvat dál

I přes vynucenou přestávku naši mládežničtí trenéři neváhali a zvolili dalšího nejlepšího hráče akademie v dorostu, tentokrát za měsíc říjen. Ocenění získal útočník MARTIN VAŠÍČEK, jenž patří vůbec k nejmladším členům v dorostenecké kategorii. „Snažím se soustředit zejména na malé detaily, které jsou potřeba neustále zlepšovat,“ komentuje autor tří sparťanských tref.

V aktuální sezoně působíš ve sparťanském dorostu. Jakou máte partu v kabině?
Od té doby, co jsem na Spartě, byla parta vždycky výborná. Jsem rád, že to takhle pokračuje i v dalších sezonách. Věřím, že pokud se bude hrát, máme velkou šanci udělat úspěch.

Podařilo se vám zatím získat dvanáct bodů. Jsi spokojen s dosavadními výsledky?
Rozhodně jsme mohli udělat ještě více bodů, ale bohužel v některých zápasech jsme nebyli dostatečně koncentrovaní nebo nám to neklapalo v koncovce. Občas jsme také neměli moc štěstí, ale většinou to byl náš přístup, díky kterému jsme ztratili několik bodů k dobru. Nedá se nic dělat, musíme se dívat dopředu.

Došlo mi, že pokud chci udělat další krok nahoru, musím se posouvat dál. I proto jsem se tedy rozhodl přestoupit do Sparty. Věřím, že jsem si vybral dobře.
Martin Vašíček o svém angažmá

V sedmi zápasech jsi zaznamenal tři branky. Dáváš si svoje osobní cíle?
Samozřejmě. Snažím se soustředit zejména na malé detaily, které jsou potřeba neustále zlepšovat. Technika dovedností s pukem společně s technikou bruslení patří k nejdůležitějším věcem, na kterých musí hráč pracovat v průběhu celé své kariéry.

Jeden zápas v našem dorostu sis odbyl už v minulé sezoně. Pomohlo ti to?
Jsem rád, že mi trenéři dali šanci naskočit alespoň do jednoho zápasu v dorostu už v rámci minulé sezony. Myslím si, že jsem mohl být na zápas lépe připravený, ale na druhou stranu mi tato zkušenost pomohla si uvědomit, že se jedná o úplně jiný styl hokeje než v nižších kategoriích.

Kde jsi začínal s hokejem? Patříš do kategorie sparťanských odchovanců?
Do sedmé třídy jsem hrál za klub HC Letci Letňany. Postupem času mi došlo, že pokud chci udělat další krok nahoru, musím se posouvat dál. I proto jsem se tehdy rozhodl přestoupit do Sparty. Nyní můžu říct, že jsem si vybral dobře. Jsem tu moc spokojený.

Táhlo tě to k hokeji už odmala, nebo jsi přemýšlel ještě nad jinými sporty?
Hokej byl můj úplně první sport, který jsem začal hrát. Věřím, že u něj už zůstanu. Nicméně s nápadem začít hrát hokej přišli moji rodiče, za což jsem jim moc vděčný.

Kdo ti na Spartě z kluků nejvíce pomáhá? S kým si nejlépe rozumíš?
Je jich rozhodně dost, nedovedu jmenovat jednoho, konkrétního hráče. Všichni jsme jedna parta, snažíme si pomáhat navzájem.

Jak bojuješ s aktuální situací, díky které nelze hrát soutěžní zápasy?
Současná situace je bohužel špatná. Samozřejmě se stejně jako ostatní kluci připravuju doma, ale trénovat střelbu a práci s pukem v domácím prostředí je úplně něco jiného, než v běžných tréninkových podmínkách na stadionu či na ledě. Doufám, že nám pauza umožní začít hrát co nejdřív a zároveň trochu pomůže zapomenout na některé předchozí nevydařené zápasy.

Na čem se snažíš v průběhu vynucené přestávky nejvíce pracovat?
Věcí na zlepšení je hodně, ale úplně nejvíce se snažím zlepšit střelbu a fyzičku. Tréninky jsou někdy náročnější, ale myslím, že se s tím peru statečně. Snad budu na obnovený start soutěže dobře připravený.

Od koho dostáváte průběžné tréninkové plány na domácí cvičení?
Pravidelně s námi komunikuje náš hlavní trenér, pan Ptáček, a některé věci dostáváme také od našeho kondičního trenéra Martina Šetelíka. Spolupráce mezi námi hráči a trenéry funguje bezvadně.

4
Tolik bodů zaznamenal útočník Martin Vašíček v aktuálním ročníku za sparťanský dorost.

Máš doma vybudovanou posilovnu či střelnici?
Ano. Mám doma k dispozici různé posilovací pomůcky i dokonce malou střelnici. Jsem za to moc rád, protože alespoň takhle můžu nějakým způsobem zůstat v tempu.

Trenéři plánují soustředění v Polsku, uvítal bys trénink v přírodě?
Samozřejmě by to bylo pro všechny z nás velké zpestření. Bohužel v Polsku se situace rovněž zhoršuje, takže nic není jisté. Ale určitě trénink v přírodě je oproti klasickým drilům ve městě příjemná změna. Uvidíme, třeba se nám to poštěstí a pojedeme trénovat právě tam.

Vídáš se v současné době s kluky alespoň přes sociální sítě?
Všichni jsme v co možná největším kontaktu, jak je to možné. Se spoluhráči si občas taky něco zahrajeme, snažíme se neztratit kontakt a komunikovat pravidelně přes sociální sítě.

Jak se těšíš, až se znovu rozjede společná příprava na ledě?
Strašně moc. Těším se opravdu hodně, nicméně pauza může ještě chvíli trvat. Věřím, že po návratu na ledovou plochu si opět budeme moci užívat hokej a mít z něj jenom radost.


FOTO: Juniorský hokej

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek