30. 1. 2023 Daniel Ryl

V úterý do O2 areny! Přijedou Karlovy Vary

Domácími zápasy nabitý leden je u konce, sparťané ho završí úterním utkáním proti Karlovým Varům, v němž budeme potřebovat vaši podporu! Vítězná série na ledě Plzně sice skončila, ale v úterý 31. ledna od 18:30 hodin se pokusíme nastartovat novou. Třetí vzájemné utkání můžete sledovat také v textovém přenosu na webu Onlajny.com.

Švédská kolonie se rozrostla, návrat marodů se blíží

Fanoušci se mohou těšit na další novou tvář mužstva, jelikož naši defenzivu posílil důrazný švédský obránce Stefan Warg, který přichází z finského KooKoo. "Hlad po úspěchu je ve Spartě obrovský. Během kariéry se vám nenaskytne tolik možností hrát za tým, který má ty nejvyšší ambice," uvedl ve svém prvním rozhovoru dvaatřicetiletý obránce.

Debut ve sparťanském dresu by si měl odbýt ještě před únorovou přestávkou, blízko návratu jsou také další marodi. Obránce Jakub Krejčík si na návrat ještě počká, Erik Thorell by se však měl dočkat ještě do zápasu proti Pardubicím. Mimo hru nadále zůstává útočník Dominik Simon, jehož návrat do sestavy není v nejbližších týdnech reálný.

Západočeši reagují na konkurenty a vítězí!

Energie vstoupila do nového roku velmi dobře. Ačkoliv z prvních pěti duelů i vzhledem k těžkému losu vyhrála jen dvakrát, následně zabrala a brala čtyři výhry z pěti duelů! Západočeši tak skvěle zvládají vyrovnanou situaci ve spodku tabulky, drží klidný náskok na třinácté České Budějovice a vyhlíží předkolo play off.

Trápením jsou ale tristní přesilovky, které jsou s úspěšností 14,10 % nejhorší v soutěži. Velmi solidní formu hlásí útočník Jiří Černoch, jenž bodoval v šesti z posledních sedmi duelů a proti Kometě zazářil třemi asistencemi, zatímco Ondřej Beránek nastřílel hattrick a do statistik se zapsal v pěti z posledních šesti zápasů Karlových Varů.

Domácí ztráta i vítězný návrat Hořavy

Energetiky potkáme z následujících čtyř zápasů dvakrát, jelikož máme odehrané jen dva vzájemné zápasy. Divoký domácí duel obratu a dotáhování nakonec skončil naší porážkou 4:5 po prodloužení, kterou jsme odčinili na západě Čech. I díky dvěma bodům Davida Tomáška jsme zvítězili 5:1 a vítězně oslavili návrat trenéra Miloslava Hořavy.

V den zápasu...

Velký den čeká našeho brankáře Josefa Kořenáře, který právě 31. ledna oslaví své 25. narozeniny. A výročí slaví také extraligový rekord, na němž se Sparta podílela. Před třinácti lety jsme na ledě Zlína odehráli vyhrocené utkání 46. kola, v němž sudí rozdali rekordních 439 trestných minut.

Věděli jste, že...

Obránce David Němeček má v této sezoně na Karlovy Vary spadeno! Důrazný obránce skóroval v obou dosavadních zápasech, a to dvakrát doma při prohře 4:5 v prodloužení a také při jednou při venkovním vítězství 5:1. Sázkaři by tak mohli mít žhavý tip na svůj tiket, který si můžete vsadit u našeho generálního partnera Fortuny.

>>>Chci jít z hokeje na fotbal!<<<

https://www.hcsparta.cz/clanek.asp?id=Z-hokeje-na-fotbal-Uzijte-si-nedeli-se-Spartou-15324

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek