25. 2. 2023 Daniel Ryl

Útok na druhé místo pokračuje proti Třinci

Venkovní sérii čtyř zápasů jsme zvládli skvěle, jelikož jsme si třemi výhrami zajistili čtvrtfinále a v neděli 26. února se od 16:00 hodin se vrátíme na domácí led. V utkání s Oceláři budeme chtít získat další body ve stíhání druhých Vítkovic. Fanouškům zároveň připomínáme, že nedělní zápas bude prvním ze tří bezhotovostních duelů.

Sparta truchlí, zemřela velká osobnost klubu

Vítězství na ledě Kladna patří zejména panu Vladimíru Nováčkovi, který nás v pátek ráno navždy opustil v 86 letech. Velká osobnost klubu připravovala led v Holešovicích mnoha hokejovým sparťanským velikánům, od Holečka, přes Jiřího Hrdinu až po současný tým Sparty už od roku 1969, tak za volantem rolby strávila přes padesát let.

Utkání na Kladně nedohrál obránce Jakub Krejčík, jehož zranění by nemělo být vážné. Před nedělním utkáním proti Třinci opět připomínáme bezhotovostní platby na Spartě. V O2 areně během posledních tří zápasů základní části zaplatíte pouze platební kartou, a to ve všech prostorách od fanshopu až po občerstvení. Pro více informací o zkušebním provozu klikněte ZDE.


Únorové trápení ukončil rekord tahouna

Na začátku února byl obhájce titulu z Třince žhavým adeptem na nejlepší čtyřku, jenže pak přišel zásek, pět porážek ze sedmi duelů včetně série čtyř proher v řadě a vidiny jsou jiné. Slezané ztrácí na rozjetý Hradec Králové sedm bodů, proto je pravděpodobnější, že mohou vyhlížet soupeře pro předkolo, které jistě zahájí doma.

Svěřenci Zdeňka Motáka se možná až příliš spoléhají na um tahounů Martina Růžičky a Marka Daňa, kteří vedou extraligové bodování. První jmenovaný v pátečním prodloužení rozsekl duel v Plzni, čímž se osamostatnil na čele historické tabulky střelců v nastavení. Zkušený kanonýr skóroval v prodloužení už devětkrát.

S Třincem máme co dohánět

Když se oba týmy na konci listopadu potkaly naposledy, takticky kvalitní a těžkou bitvu rozhodl gól Romana Horáka, jenž nám zajistil výhru 1:0. Sparťané odčinili předchozí smolnou porážku 1:2 v Třinci. Na ledě Ocelářů jsme neuspěli ani v prvním duelu, kdy jsme dvakrát vedli, přesto jsme si odvezli porážku 2:4.

V den zápasu...

V nedělním utkání uplyne už deset let od historického milníku kanonýra Petra Tona. V úterý 26. února 2013 svým 250. gólem ve Spartě pomohl v posledním kole základní části k vítězství 6:0 nad Kometou Brno, které nám zajistilo páté místo v tabulce.

Věděli jste, že...

Kanonýr Martin Růžička svým devátým gólem v prodloužení vytvořil nový rekord extraligy, kterým se odtrhl od Viktora Hübla a Michala Řepíka? Náš kapitán jich má na kontě osm, ale v jednom má oproti třineckému střelci navrch. Lídr Ocelářů potřebuje na jeden gól v prodloužení celkem 75 zápasů, našemu střelci stačí jen 33 prodloužení!


AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek