24. 3. 2022 Petr Pavlík, Daniel Ryl

Třetí výhra na kontě, pokračujeme v sobotu

Třetí čtvrtfinále play off proti Liberci nabídlo drama se šťastným koncem! Gólem Romana Horáka půl minuty před koncem jsme si připsali třetí vítězství v sérii, proto už ve čtvrtém utkání v sobotu 26. března od 15 hodin můžeme rozhodnout o postupu. Vyrovnaný souboj v Liberci však ukázal, že stále není rozhodnuto!

Dvě výhry a vedení 2:0. V Liberci můžeme postoupit do semifinále

Vybojované vítězství 2:1 za fantastické podpory sparťanských fanoušků vystřelili obránce Tomáš Pavelka s Romanem Horákem, díky nimž máme čtyři pokusy na postup! "Nejdůležitější bylo z naší strany neztrácet emoce a udržet si dobrou hru v přesilovkách, ve kterých se nám tentokrát příliš nedařilo. Vítězství si všichni moc vážíme. Odehráli jsme náročné utkání," přiznal v rozhovoru po utkání útočník David Tomášek.

Náš útočník si připsal asistenci u druhého gólu, když krásným pasem našel Romana Horáka, ale i on si uvědomuje, že není hotovo. V loňském semifinále jsme totiž sami sahali po obratu z 0:3 na zápasy, když jsme s Libercem nakonec padli až po sedmém zápase.

Tomáškův rekord: pět bodů v play off za jeden večer!

Sparťanský útočník David Tomášek zažil veleúspěšný vstup do play off, když ve dvou zápasech zaznamenal už šest kanadských bodů. Talentovaný forvard se zkušenostmi ze zahraničí nejprve zaknihoval pět bodů a ve druhém utkání zapsal ještě jednu branku. Tomášek i díky pěti kanadským bodů v prvním čtvrtfinálovém klání zároveň vyrovnal rekord v počtu získaných bodů v jednom utkání play off, když se dotáhl na Petra Hrbka a Michala Broše. Zatímco Hrbek 5. března roku 1992 zaznamenal tři branky a dvě asistence, Broš 10. dubna v roce 2002 vstřelil jednu branku a na čtyři přihrál.

Tomáškova pětibodová show v úvodním utkání play off 2022

Vedení ohlásilo čtyři podpisy nových smluv!

Sparťani, pozor! Vedení klubu oznámilo v předchozích dnech podpisy smluv u čtyř stávajících hráčů. Se Spartou prodloužil kontrakt na další dvě sezony útočník Jan Buchtele a klub si navíc pojistil své mladíky. Jedná se o brankáře Oldřicha Cichoně a útočníky Patrika Prymulu s Jakubem Konečným. Zatímco první dva zmiňovaní podepsali novou roční smlouvu s následnou opcí, druhý jmenovaný prodloužil smlouvu se Spartou o další dvě sezony.

>>>KOMENTÁŘ SPORTOVNÍHO ŘEDITELE PETRA TONA<<<


AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek