18. 3. 2017 Jakub Borovský

Tomáš Pöpperle: Těžko hledat něco pozitivního

Ve třech předchozích duelech Sparta vedla, třikrát z toho byla porážka. Ve čtvrtém utkání se do vedení tým Jiřího Kalouse už nedostal a prohrál 1:4. TOMÁŠ PÖPPERLE naskočil do všech zápasů play off, podával kvalitní výkony, poslední utkání v Brně ale nedochytal, když po čtyřech gólech přenechal místo v brankovišti Novotnému. Ani tato změna Spartě nepomohla a po prohře 0:4 na zápasy jí sezona končí předčasně. "Nemáme nic, nevyhráli jsme ani jeden zápas, těžko se může pak sezona hodnotit pozitivně," řekla sparťanská jednička.

Do play off šli sparťané proti Kometě v roli mírného favorita, když do čtvrtfinále postoupili ze třetího místa. Svou pozici ale nepotvrdili a se sezonou se loučí po výsledku 0:4 na zápasy. "Těžko se to hodnotí, prohráli jsme si dva zápasy doma, třetí zápas tady. Vždycky jsme vedli a ani jeden zápas jsme nedotáhli. Za stavu 0:3 už je to těžké," zhodnotil sérii sparťanský brankář.

Zatímco v předchozích duelech se z gólu radovali jako první sparťané, v tom posledním jako první inkasovali. Poprvé v sérii také prohráli úvodní část v poměru 1:3. "Těžko říct, co se stalo. Místy jsme se dostávali pod tlak, kde jsme kupili chyby, prohrávali jsme osobní souboje za bránou. Oni z toho vyjížděli a dali nám tři góly. Napadalo jim to tam a pak už hráli v klidu,"řekl Pöpperle, který po čtvrtém gólu přenechal místo v bráně Novotnému.

92

Tolika střelám čelil Pöpperle v play off, inkasoval čtrnáctkrát.

Velmi těžkou překážkou byl pro všechny sparťany Pöpperleho protějšek Marek Čiliak. "Chytal dobře, ale proti nám, když tým hrál podobným stylem jako Brno, byl gólman vždycky hvězda. Nic se nezměnilo, co na nás platilo v sezoně, to na nás platilo teď," přišlo gólmanovi Sparty.

Sparťané v sérii ani jednou nevyhráli, i když ve třech zápasech to byli právě oni, kdo se dostal v první třetině do vedení. Kometa si ale vždy počkala na svou šanci, kterou dokázala využít a utkání otočit. "Nevím, čím to je. Pak už jsme se ani do šancí nedostávali, ale čím to bylo, nevím.  Oni hráli jednoduše, jenom to vyhazovali, čekali na naše chyby, na brejky. My vždycky nějakou chybu udělali a oni ji potrestali,"mrzelo sparťanskou jedničku.

Sezona, ve které došli až do finále Ligy mistrů, tak končí pro Spartu nečekaně brzy před branami semifinále. "Nemáme nic, nevyhráli jsme ani jeden zápas, těžko se může pak sezona hodnotit pozitivně. Liga mistrů byla úspěch, ale nedokázali jsme na to navázat. Celá sezona byla nahoru dolů, odehráli jsme dobré pasáže, ale pak jsme prohráli i s týmy, s kterými bychom neměli."

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek