15. 5. 2023 HC Sparta

Sparťanská pětka pomůže nemocné Ivance

Už 15. června v 18:30 odstartuje pátý ročník charitativního projektu Sparťanská pětka! Letošní dobročinný běh pomůže nemocné Ivance, která se celý život pere s náročným osudem.

Závod se startem a cílem u Sportovní haly Fortuna je tradičně naplánovaný napříč pražským parkem Stromovka. V posledních ročnících se závodu účastnilo okolo 500 závodníků z řad sparťanských fanoušků, hokejistů i partnerů klubu. Po registraci se můžete těšit opět na bohatý doprovodný program, setkání s hokejisty Sparty a vynikající občerstvení. Registrace na závod již byly uzavřeny, závodní kapacita je zcela naplněná.

Vydávání startovních čísel:

Svá startovní čísla a balíčky, případně zakoupená trička, si můžete vyzvednout od pondělí 12. června do středy 14. června od 15:00 do 17:30 ve fanshopu ve Sportovní hale Fortuna. V den závodu ve čtvrtek 15. června si je můžete vyzvednout před startem na parkovišti u Sportovní haly Fortuna od 15:00 do 18:15 hodin. Vyzvednutí je možné nejdříve 24 hodin po uhrazení registrace.

Užitečné informace

  • Parkování v okolí Sportovní haly Fortuna bude velice omezené. Doporučujeme využít MHD.
  • Úschovna bude možná na pokladnách Sportovní haly Fortuna. Pro veřejnost budou otevřené kabiny č. 4 a č. 5 uvnitř Sportovní haly Fortuna.

Další možnosti pomoci:

  • Dobročinná aukce
    Na webu SPORTOVNIAUKCE.CZ si můžete vydražit zajímavé hokejové artefakty a zážitky. Celkový výtěžek bude připsán k celkovému výtěžku. Vydražit si můžete například hraný reprezentační dres Romana Horáka, helmu Vladimíra Sobotky, se kterou válel v NHL v dresu St. Louis Blues, sparťanské hodinky PRIM, brusle Michala Moravčíka, dresy z Champions Hockey League či puky ze Spenglerova poháru! Zakoupit si můžete rovněž účast na otevřeném tréninku HC Sparta Praha s prohlídkou kabiny či dosud neorganizovanou prohlídku Sportovní haly Fortuna. Dostane se zde do míst, kam se běžný smrtelník nikdy nedostane.
  • Příspěvek na webu DONIO.CZ
  • Příspěvek přímo na webu POMOCPROIVANKU.CZ

Startovné:

499 Kč - zahrnuje startovní číslo, pamětní medaili, speciální potítko, nealkoholický nápoj a poukázky od partnerů

799 Kč - zahrnuje startovní číslo, pamětní medaili, speciální potítko, nealkoholický nápoj a poukázky od partnerů + funkční limitované tričko Sparťanská pětka 2023

Na co se těšit

  • sparťanští maskoti Sparťák a Spartax
  • Jägermeister DJ
  • Stiga hokej
  • občerstvení od pivovaru Kilián
  • zmrzlina od společnosti Daikin
  • autogramiáda hráčů A-týmu

Pomoc pro Ivanku

Letošní Sparťanskou pětku běžíme pro malou Ivanku. Obrovskou bojovnici s nádherným úsměvem, která od začátku života překonává jednu překážku za druhou. Ač tomu žádné vyšetření v těhotenství nenasvědčovalo, narodila se po několikadenním vyvolávání porodu s rozštěpem páteře a několika závažnými vývojovými vadami. Ivanka svůj první měsíc na světě doslova probojovala, podstoupila několik operací, které ji zachránily život. Díky intenzivní rehabilitaci od narození (Vojtova metoda, Bobath koncept, hipoterapie, ergoterapie, intenzivní neurorehabilitace, lázeňské pobyty) dokáže stabilně sedět, lézt po zemi a zdokonaluje vysoký klek s oporou. K samostatnému pohybu používá invalidní vozíček a všude ji doprovází asistenční fenka Jelli, která je pro ni parťačkou a pomocníkem.

Ivanka je navzdory nepříznivému osudu mentálně naprosto v pořádku, a proto byla loni na jaře přijata do normální mateřské školky s asistentkou. V září ale do školky nenastoupila. Během prázdnin přišly další rány osudu. Ivance bylo diagnostikováno nádorové onemocnění, a co je navíc smutné, dodnes není znám jeho původ, i přes veškeré histologické rozbory. Nádor se podařilo chirurgicky odstranit. Ivance je podávána chemoterapie a lékaři stále zkoušejí nejvhodnější kombinace léků. Více informací na webu https://pomocproivanku.cz/

PROJEKT JIŽ POMOHL VYBRAT 682.478 KORUN

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila

Kouč juniorů Netík: Těší mě, jak kluci rostli