7. 8. 2016 Tomáš Zetek

Sparťani se přesunuli na turnaj v Le Sentier

Sparta již vyhlíží sérii dalších tří přípravných zápasů. Po sobotní výhře 4:2 nad Ingolstadtem se hráči a členové realizačního týmu přesunuli během nedělního dne do Le Sentier. Po dlouhé cestě autobusem přivítalo vpodvečer partu kolem kapitána Jarosava Hlinky malebné prostředí městečka nedaleko švýcarsko-francouzských hranic. „Budeme tu chtít navázat na výkony se Slovanem a v Německu a uspět i proti silným domácím týmům,“ říká odhodlaně Martin Procházka, autor dvou sobotních branek.

V sobotním duelu byli sparťani dlouho lepším týmem a dostali se do zaslouženého tříbrankového vedení. Domácí Ingolstadt sice ve druhé třetině dokázal snížit a vypadalo to na vyrovnání sil na ledové ploše, ale svou druhou brankou v utkání zlomil odpor soupeře Martin Procházka. „Při prvním gólu jsem vlastně jen uklízel puk do prázdné branky,“ tvrdí skromně sparťanský střelec. „Druhá branka byla trochu složitější, ale podařilo se mi tečovat Čajkovo nahození, a když jsem se otočil za sebe, puk byl v síti,“ usmívá se.

Ve třetí třetině nejprve německý celek nabídnul soupeři tři přesilovky, ale další gól už Sparta nepřidala. Naopak Ingolstadt snížil a posledních deset minut patřilo domácím. „Začali do nás víc chodit, napadat rozehrávku a hrát nám do těla. Zkoušeli to už ve druhé třetině, ale zvládli jsme na to reagovat. Po snížení na 2:4 měli v závěru pár šancí, ale udrželi jsme to,“ dodává Procházka. „Výborný zápas. Na to, že soupeř je zatím jen něco přes týden v tréninku na ledě, mělo utkání oboustranně vysoké tempo. Stejně jako proti Slovanu.“

V neděli dopoledne se sparťani po snídaní sbalili a opustili město, v němž sídlí známý automobilový koncern Audi. I se zastávkou na oběd nedaleko švýcarského města St.Gallen trvala cesta autobusem devět hodin. Čas při přesunu trávili hráči různě. Někteří se věnovali karetním hrám, jiní si četli nebo čerpali síly spánkem. Na obrazovce v klubovém autobusu běžely nepřetržitě filmy tuzemské produkce – například Vesničko má středisková, Kameňák, Byl jednou jeden polda nebo komedie Jáchyme, hoď ho do stroje.

Sparťani jsou po dlouhé cestě z Ingolstadtu už v dějišti přípravného turnaje ve švýcarském Le Sentier.

Fotka zveřejněná uživatelem hcspartapraha (@hcspartapraha),

„Po příjezdu do Le Sentier jsme si vybalili věci v šatně a na programu byla večeře,“ přibližuje Procházka týmový program. Podávaly se těstoviny s kuřecím masem a čerstvou zeleninou. Většina z hokejistů a členů realizačního týmu se pak šla projít kolem hotelu a ke stadionu, kde odehrají sparťani tři přípravné duely proti švýcarským soupeřům. V úterý se střetnou s Lausanne, ve čtvrtek nastoupí proti Servette Ženeva a nakonec změří síly s Fribourgem. „Budeme chtít samozřejmě uspět ve všech zápasech, ale budou to určitě těžké duely,“ uzavírá Martin Procházka.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek