16. 2. 2019 Daniel Ryl

Sparta zakončí venkovní sérii v Chomutově

Našlapaný program Sparty v poslední čtvrtině základní části Tipsport extraligy pokračuje. Svěřenci Uweho Kruppa se potřetí v šesti dnech představí na ledě soupeře, když po zápasech v Pardubicích a Mladé Boleslavi pojedou na led Chomutova. Proti Pirátům budou usilovat o zlepšení vzájemné bilance, když s nimi prohráli pět z posledních šesti zápasů. Utkání o další důležité body je na programu v neděli 17. února od 15.30 hodin.

Piráti zaskočili indiány na jejich ledě a dotahují se na rivala

O důležité body bude hrát v nedělním utkání nejen Sparta, ale také Chomutov, jenž bojuje o vytvoření dobré pozice do play out a případné vyhnutí se baráži, které je však stále daleko. Pozitivní vzpruhou jsou však poslední dvě vítězství v derby nad Litvínovem a poslední překvapivý triumf na ledě Plzně, kde Piráti díky parádnímu vstupu do utkání zvítězili 5:4 po samostatných nájezdech.

Vítěznou trefu Severočechů obstaral útočník Jan Stránský. "Věděl jsem, jak to udělám. Koukal jsem, jak stojí gólman v předešlých nájezdech. Je to jedna z mých fint, které trénuju. Vím, že je Frodl hodně rychlý na spodek, takže jsem to odbrzdil, aby šel do protisměru. Vyšlo to,“ řekl po svém úspěšném nájezdu a prvním triumfu Chomutova na ledě Plzně od roku 1965.

Chomutov tak získal cenné dva body. "Předvedli jsme dobrý výkon v obraně i v útoku a dva body jsme si zasloužili," řekl Stránský, jenž s celým týmem ztrácí čtyři body na dvanácté Karlovy Vary, které však mají zápas k dobru. Chomutov tak slavil dvě výhry po osmi porážkách z devíti zápasů, ve kterých dal jen jednou alespoň tři góly. Důvodem jsou i oslabení, které jsou nejhorší z celé soutěže a podobně i přesilové hry, v nichž jsou horší jen Pardubice.


Chomutov v. Sparta řečí čísel:


Chomutov má navrch, vyrovná Sparta bilanci?

V základní části Tipsport extraligy se oba týmy v nedělním utkání potkají naposledy, když do něj vstoupí v lepší pozici domácí. Sparta sice dokázala v úvodním utkání díky trefám Petra Kumstáta, Petra Vrány, Tomáše Pavelky a Miroslava Formana zvítězila jasně 4:1. Odveta na severu Čech už ale sparťanům vůbec nevyšla.

40
Sparta získala na hřištích soupeřů už 40 bodů a venku je nejlepším týmem soutěže.

Parta Uweho Kruppa na ledě Pirátů neustála tři přesilové hry domácích, nevstřelila ani gól a do Prahy se vracela s jednoznačnou porážkou 0:5. Výsledkově nejvyrovnanější pak byl třetí souboj, který se odehrál na ledě Sparty. Ta prohrávala 0:2 a 1:3, přesto smazala ztrátu a vyrovnala. Když už se zdálo, že utkání dospěje do prodloužení, devět vteřin před koncem rozhodl Lukáš Vantuch o porážce Sparty 3:4.

I v posledním utkání se potvrdil trend předešlých zápasů, protože už šestkrát v řadě zvítězilo mužstvo, které vstřelilo vedoucí gól. Sparta navíc v posledních pěti zápasech na ledě Pirátů prohrála, z toho ale třikrát získala alespoň bod za porážku v prodloužení. Po vítězství v Mladé Boleslavi však Sparta opět vládne tabulce venkovních zápasů.


Sestava z posledního zápasu: 

Piráti Chomutov: Peters – Jank, Knot, L. Kovář, Buchtela, Dietz, Zeman, Trefný – Sklenář, Růžička, T. Svoboda – Marjamäki, Vantuch, Duda – Tomica, Raška, Stránský – Koblasa, Chlouba, Klhůfek.

HC Sparta Praha: Machovský – Dvořák, Košťálek, Piskáček (C), Voráček, Kalina, Blain, de la Rose – Beran, Sill, Smejkal – Jarůšek, Klimek, Bukarts – Buchtele, Pech (A), Forman (A) – Kudrna, Klíma, Rousek.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek