30. 1. 2020 Petr Pavlík

Sparta jede do Třince, pomůže Ton s Hlinkou?

Jeden z posledních výjezdů základní části v této sezoně. Na led třineckých Ocelářů vyrážíme o den dříve, kde mužstvo dočasně povedou sportovní ředitel Petr Ton a sportovní manažer Jaroslav Hlinka. Naši hráči budou mít v pátek 31. ledna od 17:00 hodin o to větší motivaci, jelikož budou usilovat o další body do tabulky. Vrátí se sparťané zpět na vítěznou vlnu?

Sparťané prohráli s Libercem i čtvrtý vzájemný duel

Naši hokejisté se po více jak týdnu vrátili zpět mezi své mantinely. Do hlavního města přijeli dobře naladěni liberečtí Tygři, které náš tým v této sezoně ještě neporazil. Sparťané však po většinu zápasu tahali za kratší konec, a Liberec si tak odvezl z Prahy všechny tři body. Severočeskému týmu podlehli počtvrté v této sezoně a potřetí v základní hrací době.

„Věděli jsme, do čeho jdeme. Víme, že Liberec má velmi kvalitní mužstvo, hraje nahoře a věří si. V první třetině jsme udělali několik chyb, které oni potrestali. Napadaly jim tam tři góly po našich chybách. Bohužel jsme je několikrát pustili do přečíslení, což se proti tak zkušenému týmu nevyplácí,“ litoval autor druhého sparťanského gólu Jiří Smejkal.

Třetí porážka v řadě stála místa hlavního trenéra Uweho Kruppa a jeho asistenta Jaroslava Nedvěda. Na trenérskou lavičku usednou dočasně členové nejvyššího sportovního vedení Petr Ton a Jaroslav Hlinka. O nástupci německého kouče by mělo být jasno v nejbližších dnech.


Třinečtí chtějí vylepšit svou pozici, pomoct má Wolski

Oceláři z Třince se po nepříliš vydařeném začátku vyšvihli nahoru a v současné době okupují přední místa v tabulce naší nejvyšší soutěže. Svěřenci Václava Varadi navíc mají za sebou čtyřzápasovou sérii utkání na venkovních stadionech. V Mladé Boleslavi a Kladně uspěli, na západě Čech v Plzni a v prostředí brněnské bašty už nikoliv. Třinečtí tedy zvládli ulovit celkem šest bodů, čímž si zatím udrželi přední místa mezi špičkou extraligy.

Vedení třineckého klubu bylo hodně aktivní také na hráčském trhu. Do Třince se totiž podařilo přivést ofenzivní hvězdu, která má bohaté zkušenosti z KHL. Útočník Wojtek Wolski přišel do týmu jako velký lídr a v Třinci si od něj slibují zejména zvýšení týmové produktivity a také konkurence v útoku. Petr Vrána a Matěj Stránský tak k sobě dostali nového parťáka.


Spartě se proti Třinci daří, radovala se už třikrát

Sparťané narazili na Třinec v této sezoně třikrát a výrazně navrch ve vzájemných duelech mají právě naši hráči. Ti zapsali už tři výhry a neporazitelnost proti třineckému soupeři budou hájit i ve čtvrtém zápase. Nejprve Pražané vyhráli doma 4:2, v Třinci těsněji 3:2 a stejným výsledkem 3:2 zapsali již třetí vítězství nad Třincem v této sezoně.


Víte, že...

Sparťané v posledních třech duelech dokázali na ledě Třince vstřelit devět branek, které jim pomohly ke dvěma vítězstvím. Naposledy náš tým vyloupil třinecký led po vítězství 3:2.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek