22. 1. 2018 HC Sparta

Sparta jede do Třince. Protáhne sérii výher?

Dva dny po vydřeném vítězství v prvním utkání v rámci letošního ročníku projektu Sparta vzdává hold nad Vítkovicemi čeká Spartu daleká cesta do Slezska. Svěřenci Františka Výborného a Radima Rulíka se totiž v předehrávce 49. kola Tipsport extraligy představí na ledě Třince, kde budou usilovat o protažení vítězné série, která se po nedělním utkání Holdu zastavila zatím na třech zápasech. Utkání na půdě Ocelářů je na programu v úterý 23. ledna od 17.00 hodin!

Třinec bojuje o nejlepší čtyřku a prodloužil s oporou

Třinec má před každou sezonou nejvyšší ambice a jinak tomu není v aktuálním ročníku. Slezané sice nejsou na úplném čele extraligové tabulky, ale jejich ofenziva patří k těm nejlepším v soutěži a na pátém místě tabulky mají pohodlný náskok jedenácti bodů na šestou Olomouc. Po utkání se Spartou však budou mít jeden zápas k dobru.

Oceláři navíc bojují o čtvrté místo a začátek čtvrtfinále na domácí půdě. Aktuálně ztrácí na čtvrtou Kometu Brno dva body a na třetí Vítkovice čtyři. Nedělní soupeř Sparty má ale o jedno utkání více. V nedělním duelu přivítal Třinec poslední Jihlavu a potvrdil roli favorita, přestože v předchozích zápasech nestačil na domácí půdě na Brno a padl v Plzni 1:2.

Vítězství se však rodilo těžce, přestože Oceláři vyhráli první třetinu 3:0. V té druhé Jihlava snížila a začala kousat. „Druhá třetina? Tam jsme byli v kabině, a ne na hřišti,“ nešetřil na klubovém webu kritikou Martin Adamský, jenž se dvěma góly podílel na vítězství 4:1. Oceláři pak v pondělí oznámili prodloužení smlouvy s útočníkem Tomášem Marcinkem.


TŘINEC VS. SPARTA ŘEČÍ ČÍSEL:


Oceláři mají navrch, vyrovná Sparta bilanci?

V základní části bude úterní vzájemný souboj tím posledním. Oba týmy se totiž potkaly už třikrát, když v prvním duelu na půdě Ocelářů doplatila Sparta na špatný vstup do utkání a nakonec si odvezla porážku 1:4. Tu odčinila v domácí odvetě, ale vítězství si vydřela. Na gól Tomáše Pavelky sice Slezané odpověděli, ale vzápětí rozhodl o vítězství 2:1 Miroslav Forman.

Gólově nejbohatší byl poslední duel na půdě Sparty. Ta v prvním utkání roku 2018 ztratila vedení 2:0 a na vyrovnání Pražanů odpověděli dalšími dvěma zásahy. Sparta si tak i přes gól Tomáše Pavelky a dvě trefy Lukáše Klimka připsala porážku 3:5.


Sestavy z posledního zápasu:

HC Oceláři Třinec: Hrubec – M. Doudera, Krajíček, Roth, Linhart, D. Musil, L. Kovář – Martin Růžička, Marcinko, Rákos – Chmielewski, Roman Vlach, Dravecký – Svačina, Polanský, Adamský – Hrňa, Cienciala, O. Kovařčík.

HC Sparta Praha: Aittokallio – Ďaloga, Michálek, Mikuš, Kalina, Pavelka, Švrček, Nedomlel – Forman, Pech (A), Klimek – Kudrna, Vrána (C), Buchtele – Jarůšek, Černoch, Říčka – Uher, Rousek, Kumstát (A).

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek