12. 1. 2020 Petr Pavlík

Říčka: Výsledek nás mrzí kvůli fanouškům

V utkání vstřelil dvě branky, přesto byl po utkání velice smutný z teprve třetí domácí porážky v této sezoně. Útočník ROBERT ŘÍČKA byl po utkání vyhlášen jako nejlepší hráč na straně domácích. "Lidi byli super. Téměř plný dům, parádní atmosféra. Škoda jen, že to nedopadlo," mrzelo autora dvou sparťanských gólů v tomto utkání.

Zápas s Kladnem se nám moc nevyvedl. Jak bys zhodnotil utkání?
Je to škoda. Dostali jsme osm gólů, to je strašně, strašně moc. Přišlo hodně lidí, mrzí nás to hlavně kvůli nim. Zápas se lámal ve druhé třetině. Měli jsme několik šancí včetně přesilovek, ale bohužel tam nic nespadlo. Nepodařilo se nám odskočit na rozdíl víc gólů a překlopit to na naši stranu. Soupeř naopak trestal a utkání otočil. Ve zbytku třetí třetiny už to bylo pro nás za nepříznivého stavu těžké ztrátu dohnat.

Přitom ve druhé minutě se nám podařilo otevřít skóre. Pomohla tahle rychlá branka?
Určitě. Začátek zápasu nebyl z naší strany špatný. Dobře jsme vstoupili, i po první třetině jsme stále drželi těsné vedení. Ještě za vyrovnaného stavu 4:4 jsme mohli dát ten pátý gól my. Jeden náš hráč jel takřka nájezd, bohužel nedal. Kdybychom jej proměnili, bylo by to asi jiné. Nevyšla nám spousta šancí. Oni naopak dali takové poměrně šťastné góly z nahození nebo tečování a vyhráli.

Co považuješ za klíčový moment celého zápasu?
Asi ty nevyužité šance ve druhé třetině, ze kterých se nám podařilo dát pouze jeden gól. Byly tam přesilovky, bohužel se nám je nepodařilo proměnit. Zápas jsme měli jednoduše překlopit na naši stranu, ale neudělali jsme to. Je to velká škoda, ale musíme se z toho poučit a jít dál.

2
Útočník Robert Říčka si v zápase proti Kladnu připsal dva góly a k tomu jeden plusový bod.

I za nepříznivého stavu jsme měli šance, ale Godla už další puky za svá záda nepustil...
Pořád jsme věřili tomu, že i když jsme prohrávali o gól, mohli jsme pomýšlet na úspěch. Poslední dobou máme třetí třetiny velmi dobré, ale bohužel proti Kladnu jsme na to nenavázali. Věřili jsme si, že dokážeme zápas rozhodnout v náš prospěch, několikrát se nám to podařilo. Oni na rozdíl od nás využili svoje šance ve třetí třetině, které si připravili a zápas rozhodli.

Na zápas s Kladnem přišlo hodně fanoušků. Jak bys zhodnotil kulisu?
Lidi byli super. Téměř plný dům, parádní atmosféra. Škoda jen, že to nedopadlo. Přišlo na nás hodně lidí, o to víc nás to mrzí.

Příští týden jedeme do Zlína. Jak se musíte připravit na tento duel?
V uplynulých dnech byl program poměrně nahuštěný. Máme teď od zápasů skoro týden volno. Pořádně potrénujeme a doplníme síly. Budeme se snažit vyhrát a vrátit se na vítěznou notu.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila