18. 8. 2020 Pavel Mádl

Říčka: Iniciativě fanoušků fandíme

Výhra a postup do play-off Generali Česká Cup! K výhře 5:2 nad Českými Budějovicemi pomohl krásným gólem i útočník Robert Říčka. "Náš čtvrtý gól byl takový hřebíček do rakve," uznal po utkání dravý útočník.

Vítězství vám zaručilo postup, jak úterní utkání hodnotíš?
Byl to zápas nahoru dolů, ve kterém bylo poměrně dost šancí. Prvních dvacet minut jsme hráli výborně. Ve druhé třetině jsme si to zkomplikovali častými vyloučeními, díky kterým jsme soupeře dostali do hry. Naštěstí se nám pak podařilo odskočit na rozdíl více gólů. Třetí třetina už neměla sice takové tempo, ale pořád jsme se snažili hrát aktivně a jsme rádi, že jsme vyhráli.

Předchozí zápas jste sehráli ve čtvrtek, Motor včera. Byla to pro vás jistá výhoda, ze které jste mohli těžit?
Malinko ano. My jsme rovněž sehráli minulý týden dva zápasy po sobě, to je vždy znát, ale myslím si, že soupeř bruslil dobře.

Ve 37. minutě jsi po samostatné akci navýšil vedení Sparty na 3:1. Věděl jsi ihned, kam svoji střelu umístíš?
Ne. Věděl jsem, že mám rychlost, snažil jsem se beka objet. Chtěl jsem hned vystřelit, ale viděl jsem, že gólman je trošku vyjetý a podél levé ruky se mi podařilo brankáře překonat.

Ve třetí třetině vás Motor dostal pod tlak, pak jste vstřelili branku na 4:1. Byl to zlomový okamžik zápasu, byť se soupeři ještě před koncem podařilo snížit?
Ano. Byl to takový poslední hřebíček. Motor si ještě stihl vypracovat nějaké šance. My jsme také hráli velmi útočně, díky čemuž se ale Budějovice dostaly do několika brejků. Ty ale Machy dokázal pokrýt.

Jaký je tvůj názor na iniciativu fanoušků s názvem „Pusťte nás na hokej“, kterou už stihlo podpořit mnoho klubů?
Něco jsem o tom zaslechl. Strašně fandím těm lidem, že něco takového dělají. I my si velmi přejeme, aby bylo při zápasech co nejvíce lidí. Uvidíme, jak to dopadne, a doufáme, že na stadiony bude vpuštěno co nejvíce lidí.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila

Kouč juniorů Netík: Těší mě, jak kluci rostli