4. 1. 2022 Petr Pavlík

Polášek: Skvělý obrat, věřili jsme až do konce

Vítězství zůstává doma! Obránce ADAM POLÁŠEK odšpuntoval svou trefou ve třetí třetině proti Brnu velkolepý obrat, který náš tým dokonal v prodloužení. „Sehráli jsme skvělý zápas, z obou stran to byla velká bitva. Ve třetí třetině bylo vidět, že si jdeme za výhrou,“ chválil svůj tým zkušený obránce.

V duelu proti Kometě jsme po velkolepém obratu získali cenné dva body. Atmosféra v kabině musí být po takovém utkání skvělá, je to tak?
Rozhodně. Sehráli jsme skvělý zápas, z obou stran to byla velká bitva. Za vítězství proti Kometě jsme strašně moc rádi. Ve třetí třetině bylo vidět, že fungujeme na sto procent, a že si jdeme za výhrou. Dva body jsou pro nás super.

Přitom v prvních dvou třetinách nás doprovázelo velké střelecké trápení, když jsme se dlouho nemohli prosadit a soupeř naopak odskočil do vedení. Čím to bylo?
Těžko říct. V první třetině jsme inkasovali dvě laciné branky. Góly jsme obdrželi hlavně po našich chybách. Podobné situace si příště musíme pohlídat lépe. Ve druhé třetině byl náš výkon už lepší, měli jsme několik velkých šancí, navíc jsme si vytvořili i přesilové hry. Ve třetí třetině jsme už byli jasně lepší a zápas otočili na svou stranu.


Na střídačce bylo vidět, že i přes přetrvávající nepříznivý stav mužstvo nepřestalo věřit v obrat.
Přesně tak. Na střídačce nebyl ani jeden hráč, který by nevěřil tomu, že dokážeme zápas ještě otočit. Před začátkem nového roku jsme si řekli pár věcí, které musíme zlepšit. Nyní je vidět, že jsme se konečně zvedli. Máme jiný přístup k zápasům, navzájem se pořád hecujeme.

Úspěšnou otočku jsi nastartoval parádní střelou od modré čáry. Jak bys popsal svou úspěšnou trefu?
Musím říct, že gól byl hlavně zásluha našeho clonícího hráče před brankou soupeře. Gólman podle mě vůbec nic neviděl, což bylo klíčové. Zkusil jsem vystřelit od modré čáry a kotouč šel do horní části branky. Sehráli jsme skvělou akci, která nás vrátila zpátky do hry.

Aktuálně jsme si připsali druhé domácí vítězství za sebou. Na co se budete soustředit v dalších zápasech?
Každý zápas, který nás v nejbližší době čeká, bude jiný. Minulý rok musíme hodit za hlavu, jelikož se chceme soustředit pouze na to, co nás čeká. Věřím, že budeme dál vyhrávat a zůstaneme na vítězné vlně co nejdéle.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek