3. 1. 2021 Petr Pavlík

Piskáček: Přesilové hry musíme zlepšit

V utkání proti Liberci zachránil náš tým od inkasovaného gólu a sám byl hodně vidět. Obránce JAN PISKÁČEK se vrátil do sestavy po menším zranění a hned se zapsal mezi hlavní pilíře v obraně. „Nás tohle nemůže zlomit. Snažíme se hrát celý zápas na sto procent, od druhé třetiny jsme se zlepšili, ale jejich brankář všechny šance pochytal,“ komentuje zkušený bek.

Máme za sebou nevydařený zápas proti Liberci. Jak hodnotíš vyrovnaný duel?
Chtěli jsme do utkání dobře vstoupit, ale bohužel jsme inkasovali dvě smolné branky rychle po sobě. V posledních dvou zápasech se nám nedařilo, ale musíme se dívat dopředu. Musíme pořád hrát naši hru, snažit se soustředit na svůj výkon. V první třetině jsme byli horším týmem, což nás stálo výsledek. Snažili jsme se pak s tím ještě něco udělat, ale bohužel jsme už nevyrovnali.

Byla hlavním klíčovým momentem celého utkání i nevyužitá přesilovka pěti proti třem?
Těžko říct. Zápas byl otevřený až do konce, i za nepříznivého stavu 0:2 pro nás jsme mohli vyrovnat a dotáhnout se na soupeře. Bylo by super, kdyby se nám podařilo vstřelit první branku dříve, ale bohužel se tak nestalo. Nás tohle nemůže zlomit. Snažíme se hrát celý zápas na sto procent, od druhé třetiny jsme se zlepšili, ale jejich brankář všechny šance pochytal.

V průběhu utkání se ti podařilo zachránit přečíslení soupeře pohotovým zákrokem hokejkou. Jak jsi viděl celou situaci?
Chvíli předtím jsem střílel a soupeři se následně podařilo vypíchnout puk. Věděl jsem, že na nás pojedou a budou mít brejk. Soustředil jsem se hlavně na to, aby přihrávka neprošla. Jsem rád, že jsem Machymu udělal částečně dobrý výhled. Nemůžeme nechat ujet soupeře do přečíslení, jelikož příště se nám to už nemusí vyplatit. Musíme se zlepšit.

Do sestavy ses vrátil po drobném zranění. Jak se osobně cítíš?
Musím říct, že jsem se cítil velmi dobře. Prodělal jsem jenom menší zranění, nic hrozného to nebylo. Jsem rád, že výpadek z tréninkového procesu nebyl dlouhý a můžu opět pomáhat klukům na ledě. Když jsem byl mimo hru, chodil jsem hodně do posilovny. Věřím, že v příštím zápase to bude ještě lepší.

Aktuálně máme nabitý program, už zanedlouho přivítáme na domácím ledě Hradec Králové. Vyhovují ti zápasy jdoucí v rychlém sledu?
Určitě. Hrát zápasy je vždycky lepší. Mě osobně to baví víc. Když jsou větší pauzy, hodně se liga táhne. Každý z nás je šťastný, když můžeme hrát a udržovat se neustále v tempu.


AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek