7. 10. 2018 Martina Nová

Pech: Pokažený duel, musíme na to zapomenout

V neděli se na ledě O2 areny představili zlínští Berani a gólově měli jasně navrch, když zvítězili 5:1. Nepovedený duel zhodnotil útočník LUKÁŠ PECH, který měl jednu z největších šancí zápasu. „Po každém zápase se stresuju, co jsem mohl udělat jinak. Někdy je lepší na to zapomenout. Bylo to z naší strany úplně nepovedené. Kdyby se prohrálo 2:3, tak o tom více přemýšlíte, ale proti Zlínu to bylo o celém týmu. Ani jeden hráč nepředvedl svůj standard,“ přiznal.

Lukáši, jak byste na začátek zhodnotil utkání s Berany?
Zlín vyhrál zaslouženě, byl v mnoha aspektech lepší. Byl pohyblivější, lépe bruslil, dobře si přihrával, vyhrával souboje. Na tenhle den musíme honem rychle zapomenout, nebyl to povedený výkon z naší strany.

Někdy se přihodí takový špatný den, že se nic nedaří. Dá se říct, v čem byl soupeř lepší? Byla to touha přerušit svou sérii porážek?
To není o nich, ale o nás. Musíme zlepšit pohyb. Stejně tak přesilovky, kdybychom se dobře hýbali, udrželi puk na hokejce a dobře si přihráli… Bohužel jsme jen házeli puk po sobě, honili jsme ho a byli jsme o dva, o tři kroky pozadu. Zlín to okamžitě otáčel. Jak jsme byli pozadu, tak oni toho využili v přečíslení. Celý ten zápas byl špatný.

6778
Utkání, které bylo zasvěceno pejskům a hrálo se v rámci projektu Vyrůstej se Spartou, sledovalo 6 778 diváků.

Za stavu 1:2 jste se s Miroslavem Formanem dostali do velké šance, kterou brankář Sedláček chytil. Byl to jeden z klíčových momentů? Kdyby to bylo 2:2, tak by se možná hrálo úplně jinak…
Samozřejmě, mohl to být klíčový moment. Jak jsem byl blízko, tak jsem se snažil střílet nahoru. Bohužel to trefilo vyrážečku a odrazilo se to do ochranné sítě. Byla to moje chyba, rozmýšlel jsem se, kam to mám dát, rozhodl jsem se, že nahoru… Asi to čekal a my to nesehráli dobře. Potom jsme samozřejmě dostali dva góly v posledních vteřinách dvou třetin. Zlín byl aktivnější a hladovější po gólech.

Jak moc byly klíčové právě góly do šatny, které jste zmínil?
Nedá se říct, že byly zásadní. Spíš celý výkon z naší strany nebyl dobrý. Nenahráli jsme si puk, byli jsme ve všech soubojích pozadu a nevyhrávali jsme je. Zlín byl aktivní, dobře si nás hlídal, rychle dostával puk do středního pásma, kde byli dobře najetí hráči nebo si to dávali přímo na hokejky. My jsme na to neuměli zareagovat.

V úterý vás čekají doma Karlovy Vary, co bude nejdůležitější? Zapomenout?
Zapomenout musíme, nemůžeme táhnout na zádech balvan z téhle prohry. V úterý je tu nový soupeř a věřím, že se dáme dohromady. Už jsme si něco v kabině řekli, něco řekl trenér. Díky Machymu, který má fantastickou formu, také máme trochu nahráno. Ale musíme mu to vrátit tvrdou a poctivou prací a vrátit se na vítěznou vlnu. Tento zápas nevyšel, trenér nám řekl, ať neskládáme hlavu, že v úterý je nový den. Zítra si zatrénujeme, doladíme to. A co bude v úterý, to se teprve uvidí.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek