19. 2. 2017 Jakub Borovský

Pech: Parádní atmosféra, fanoušci nás hnali

Perfektní kulisa a skvělý výsledek. Tak vypadal zápas proti brněnské Kometě, kterou sparťané smetli doma 4:0. Parádní formu potvrdil LUKÁŠ PECH, který v utkání vstřelil dvě branky a pomohl týmu k cennému vítězství. "Bylo to velmi důležité utkání za tři body, Kometě jsme odskočili v tabulce. A navíc máme radost, že jsme nedostali gól," těšilo po zápase sparťanského útočníka.

Lukáši, gratulace k výsledku. Vítězství nad Kometou je pro vás určitě cenné, že?
Samozřejmě, bylo to velmi důležité utkání za tři body. Utekli jsme jim v tabulce, kde jsme měli náskok čtyř bodů, teď už to je o sedm a s tím jsme spokojeni, navíc jsme podali výborný výkon. Máme radost, že jsme nedostali gól. Nepouštěli jsme je do šancí, a když se k něčemu dostali, gólmani to pochytali.

46

Lukáš Pech si připsal v aktuální sezoně už 46 bodů za 19 gólů a 27 asistencí.

Utkání vypadalo pečlivě jako v play off, chtěli jste se ukázat zrovna proti silné Kometě?

My jsme hlavně chtěli potvrdit výkon ze Zlína, kde nám vyšly dvě třetiny parádně. Chtěli jsme hrát dobře dozadu, nedostat góly. Tato utkání jsou příprava na play off, protože to jsou těžcí soupeři, které můžeme potkat právě ve vyřazovacích bojích.

Vám se utkání podařilo, vstřelil jste dva góly. Jak byste popsal tyto dvě situace?
U prvního gólu mi parádně nahrál Hlína, který mě viděl. Snažil jsem se to zpracovat, protože z první je to z takové pozice těžké. Měl jsem čas, tak jsem vystřelil a povedlo se. U druhé branky to kluci perfektně sehráli a dali mi to do prázdné.

Jak moc jste myslel na hattrick?
Nemyslel jsem na to. Bylo to 2:0 a my chtěli dát hlavně třetí gól, abychom se uklidnili, protože Kometa byla pořád na dostřel, měla několik přesilovek a navíc tu pětiminutovou. Odehráli jsme výborně oslabení, nepustili jsme je skoro do ničeho. A třetí gól nás uklidnil.

Do konce zbývá pět zápasů, koukáte směrem nahoru, nebo je pro vás hlavní udržet první čtyřku?
Jdeme zápas od zápasu, teď máme Olomouc, nechceme se koukat dál. Chceme být co nejvýše, abychom začínali doma. Nekoukáme, kdo na nás vyjde, prostě chceme vyhrávat.

Na zápas s Kometou dorazilo téměř dvanáct tisíc lidí, navíc fanoušci obou týmů vytvořili skvělou atmosféru. Jak se vám hrálo?
Atmosféra byla parádní. Naši fanoušci nás hnali, fanoušci Komety zase hnali je. Bylo to skvělé.

Tomáš Pöpperle byl ve druhé třetině vyloučen do konce utkání, viděl jste ten zákrok?
Viděl jsem, jak na něm Čermák ležel a moc se mu nechtělo vstát. Faul to byl, s tím se musí Tomáš poprat. Vyplynulo to ze situace, nedělá se to, ale on si to uvědomuje. Je to škoda, ale Filip ho zastoupil výborně a zápas jsme zvládli.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek