31. 1. 2016 Daniel Ryl

Netík: Je důležité takové zápasy vyhrávat!

Přesun do elitní formace mu očividně prospěl. Útočník TOMÁŠ NETÍK v posledních zápasech ladí střeleckou mušku a po rozhodujícím samostatném nájezdu v duelu s Olomoucí rozhodl o další výhře Sparty. V poslední třetině utkání na ledě Vítkovic se totiž vydal za prudkou přihrávkou Adama Poláška a s dávkou štěstí dokázal protlačit kotouč za vítkovického brankáře Dolejše. Triumf v Ostravě byl o to cennější, protože Slezané nedali svou kůži lacino, což po utkání uznal i zkušený útočník.

Tři body z Ostravy byly totiž opravdu vybojované, což po utkání uznal také autor vítězné branky. „Byl to nepříjemný zápas. Mají tady velké hřiště a byl to vyloženě upracovaný zápas. Je důležité takové zápasy vyhrávat,“ uvedl Netík, který zřejmě mírně narážel na to, že vítězství z takových zápasů mohou být pro Spartu výbornou prověrkou na tuhé souboje v play off.

Tomáš Netík

V něm se Sparta bude spoléhat také na střelecké umění svého útočníka, jenž rozhodl už druhé utkání v řadě. „Byla to situace, která vyplynula ze hry a já jsem to chtěl dát mezi nohy,“ popisoval vítěznou trefu Tomáš Netík a zároveň přiznal, že měl při svém zakončení štěstí. Na moment se totiž zdálo, že brankář Dolejš puk udrží.

Novináři postřehli, že se při brance Pražanů nejspíš jednalo o taktický záměr a šikovné využití hybridního icingu. Bylo tomu tak? „My jsme pomaleji přestřídali a oni si mě nevšimli. Poly chtěl hrát hybrid, ale na poslední chvíli mě asi viděl, tak mi chtěl prudce nahrát,“ vysvětloval novinářům Netík, jenž prudký kotouč nezachytil, ale následně si pro něj dojel a odražený puk dotlačil za vítkovického brankáře.

Třiatřicetiletý zástupce kapitána následně přiznal, že se jeho tým snaží využívat hybridní icing častěji. „V zápasech s některými soupeři to je jedna z variant. Nacvičené to vyloženě nemáme, ale když nějaké týmy jako teď Vítkovice hrají modrou čáru, tak je to platný,“ objasnil výhody tohoto taktického záměru. Kouč Josef Jandač i fanoušci Sparty jistě věří, že bude fungovat až do úplně posledního zápasu sezony.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek