23. 12. 2021 Martina Nová

Mikliš: Děláme spoustu chyb a špatných rozhodnutí

Poslední utkání před vánočními svátky se našemu celku nevydařil. Dobře to věděl i obránce Ondřej Mikliš, který si přitom připsal dva kladné body ve statistice plus minus. V čem vidí hlavní problém a jak chce zužitkovat účast na Spenglerově poháru pro další pokračování extraligy, se dočtete v následujících řádcích.

Zápas proti Třinci byl dost velká divočina. Čím to bylo?
Děláme spoustu chyb v obraně a některé situace máme špatně pohlídané. Hned na úvod zápasu jsme dostali gól, pak se nám sice podařilo srovnat, ale uletěli nám na 1:4. I když jsme srovnali na 4:4, tak ke konci druhé třetiny opět odskočili. Řekli jsme si, že do třetí třetiny půjdeme naplno, ale nepodařilo se nám to dodržet, naopak uletěli ještě víc. Bohužel zápas skončil, jak skončil.

Momentálně nám chybí řada obránců v sestavě, může to mít vliv na díry v obraně?
Jsou to skvělí obránci, takže nějaký vliv to rozhodně má, ale nemyslím si, že by to byl hlavní problém. Z naší strany je spousta chyb a děláme špatná rozhodnutí. Nemyslím si, že je to nižší kvalitou hráčů. Děláme zbytečné chyby, které si neustále ukazujeme na videu, abychom se jich vyvarovali, ale stejně je stále děláme.


Čeká nás Spenglerův pohár, na kterém se představíme už 26. prosince. Co od toho očekáváš?
Nikdy jsem tam nebyl, takže nevím, co mám čekat. Davos je prý krásné město a jede se mnou celá rodina, takže doufám, že si tam spolu užijeme Vánoce a přivezeme nějakou výhru.

V Lize mistrů se nám celkem dařilo a toto bude další mezinárodní měření sil. Jak k tomu přistoupíte, co bude klíčové?
Musíme do turnaje vstoupit s čistou hlavou, odevzdat co nejlepší výkon na ledě a doufat, že nás to nakopne a stmelí, abychom mohli do nového roku naplno vletět zpět do extraligy a vyhrávat.

Hned na začátku nás čekají zápasy se švýcarskými celky z Bernu a z Davosu, máš nějaká očekávání od švýcarského hokeje?
Budou to skvělé zápasy. Švýcarská liga je kvalitní a jsem na to hodně zvědavý.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek