15. 9. 2019 Petr Pavlík

Kudrna: Prohra nás nezastaví, jedeme dál

V první třetině vstřelili šest gólů, přesto to na výhru nestačilo. Sparťané v dalším průběhu zápasu na ledě Liberce ztratili svůj pracně vybudovaný náskok a nakonec se mohli radovat pouze ze zisku jednoho bodu. U první porážky v sezoně byl také útočník ANDREJ KUDRNA, jenž dvěma góly zajistil týmu alespoň bod. „Do utkání jsme vstoupili dobře, dali jsme góly. Pak jsme bohužel soupeře pustili zpátky do hry a už to bylo těžké,“ hlesl bezprostředně po utkání.

V první třetině jsme vedli o čtyři branky, nakonec z utkání bereme bod. Jak bys zhodnotil utkání?
Do utkání jsme vstoupili dobře, měli jsme několik šancí, ze kterých se nám podařilo dát góly. Ve druhé třetině se hra srovnala. Obě strany měly k dispozici několik přesilových her, které soupeř dokázal lépe využít. Ve třetí třetině jsme vedení už bohužel neudrželi a v prodloužení oni rozhodli. Musíme se z toho ponaučit. Jedeme dál.

Úvodní extraligové kolo nabídlo hodně branek, nicméně utkání v Liberci bylo ještě o něco divočejší. Čekali jste, že padne tolik gólů?
Zápas pokaždé začíná 0:0. Nikdy se nedá říct předem, jak bude probíhat. Začátek nám vyšel skvěle, naopak v druhé polovině se nám přestalo dařit a soupeř byl na koni. Musíme se dívat dál. Je to druhý zápas. Chceme si z toho vzít pouze dobré věci. V příštích zápasech se nám to už nesmí stát. Musíme se soustředit, abychom podobné zápasy dotáhli do vítězného konce.

2+1
V divokém utkání na ledě Liberce zaznamenal útočník Andrej Kudrna dva góly a jednu asistenci. V účasti na ledě měl tři kladné body.

Liberec ve druhé třetině postupně umazával čtyřgólové manko, které dotáhl ve zbytku zápasu. Co se ve třetí třetině stalo?
Musíme respektovat sílu soupeře. To se nám dařilo jen zčásti. V dalších zápasech chceme udávat tempo hry. Liberec po první třetině už nemohl nic ztratit. Asi si řekli, že to zkusí otočit, a vyšlo jim to. Příště musíme být zodpovědnější a hrát celých šedesát minut na sto procent.

Ve dvou zápasech padalo hodně gólů vepředu i vzadu. Nevyčítáte si hru v obranném pásmu?
V kabině se na to musíme společně s trenéry podívat a něco si k tomu říct. Určitě je skvělý, že se nám daří skórovat, ale musíme taky myslet na obranu. To musíme vylepšit. Nesmíme dělat tolik chyb u našeho brankáře. Žádná panika neprobíhá, jde teprve o druhý zápas. Víme, že nás čekají těžcí soupeři. Musíme se na to připravit.

Příští týden přijede Třinec, poté nás čeká šest zápasů venku. Program je tedy velmi nabitý...
To je los. Všechny týmy hrají dobře, mají svoji kvalitu. Víme, že každý zápas je těžký. Je jedno, proti komu hrajeme. Musíme se soustředit na naše výkony, to je hlavní.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek