26. 1. 2020 Vojtěch Martinek

Kapitán Řepík: Byl to zápas jako v play-off

Tuhý nedělní duel na ledě Plzně zhodnotil kapitán Sparty Michal Řepík, pro kterého byl souboj s indiány obzvlášť ostrý. Na konci první třetiny se totiž dostal do křížku s domácím Adamem Jánošíkem, za což si do statistik připsal hned čtrnáct trestných minut. V následující periodě se pak za vyrovnaného stavu ujal trestného střílení, které ovšem neproměnil.

Co podle tebe rozhodlo zápas v Plzni?
Do půlky druhé třetiny byl zápas vyrovnaný, pak jsme párkrát hloupě faulovali a nepohlídali jsme si předbrankový prostor. Mají šikovné hráče, hrají dobře a dali nám z toho góly.

Do jaké míry ovlivnily zápas emoce?
V každém zápase proti Plzni v této sezoně tam emoce byly. V závěru za stavu 3:6 už to bylo z naší strany hloupé, ale jinak to byl zápas jako v play-off. Oni proměnili šance, které měli, zatímco my ne.

Co říkáš na bitku z první třetiny, která tě na čtrnáct minut vyřadila ze hry? Co se tam stalo před ní?
Po střele se to před brankou začalo strkat. Pak mi začal Adam Jánošík dávat rány do obličeje, takže bylo těžké od toho odstoupit. Šel jsem do toho tak, jak jsem to cítil a samozřejmě jsem pak byl mimo nějakých čtrnáct minut, což je dlouhá doba, ale už se to tak vyřešilo.

Co trestné střílení? Šlo to udělat lépe?
Určitě. Skočil jsem na led z trestné lavice po dlouhé době a neudělal jsem to dobře. Neudělal jsem to tak, jak jsem chtěl, měl jsem udělat něco jiného. Dominik Frodl si to dobře pokryl.

Bylo neproměněné trestné střílení klíčovým momentem zápasu?
Možná ano, přeci jen to bylo za stavu 2:2 a kdybychom pak šli do vedení, tak by to bylo jiné. Pak jsme vzápětí dostali dva góly.

Máme dva body z posledních pěti zápasů, jak se ti to jako kapitánovi hodnotí?
Snažíme se. Momentálně nám to nejde tak, jak jsme si představovali, ale snažíme se zlepšit a být zápas od zápasu lepší. Neodehráli jsme špatný zápas, šance jsme měli, ale občas jsme udělali nějaké chyby a oni jich dokázali využít. Mají kvalitní tým, tentokrát to podle mě bylo jen o tom, kdo využije více šancí. Oni byli střelecky efektivnější, a proto také vyhráli.

Myslíš, že se ještě zvládnete vrátit na první místo?
To nevím. Nepřemýšlíme nad tím, jestli skončíme první. Bylo by samozřejmě hezké vyhrát základní části, ale my se chceme zvednout, hrát dobře a připravit se na play-off.

Ve středu vás čeká zápas s Libercem, proti kterému jste ještě letos nevyhráli…
První zápas na jejich ledě jsme si pokazili sami, tam jsme jasně vedli a nechali jsme je dotáhnout. Odveta pak byla těsná, výborně bránili a my jsme si s tím neporadili. Ve třetím zápase u nás diktovali tempo a byli jednoznačně lepší. To bylo ale jediné utkání, ve kterém měli nějakou větší převahu, jinak byly zápasy vyrovnané a nehráli jsme proti nim špatně.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila