9. 12. 2022 Daniel Ryl

Horák: Smekám před týmem i Kovym

Cestu za osmou výhrou v řadě nastartoval gól Romana Horáka, který je v posledních zápasech hlavním lídrem týmu. "Smekám před celým týmem a před Kovym, jak jsme to odpracovali. I když jsme nebyli lepší, našli jsme cestu k vítězství," těšilo po výhře 2:1 zkušeného útočníka, který proti Mladé Boleslavi bodoval už pošesté v řadě.

Byl skvělý Kuba Kovář hlavním důvodem vítězství?
Souhlasím. V zápase byly pasáže, kdy jsme tahali za kratší konec a Boleslav byla lepší. Měla lepší pohyb a vyhrávala osobní souboje. Ve třetí třetině jsme dokázali ustát tlak, odskočili na 2:1 a do konce už jsme náskok ubránili.

Mrzí chybička, kterou jsme po dobrém úvodu dostali domácí do hry?
Nástup byl z naší strany docela dobrý, dali jsme gól. Chyba se stane, oni ji dokázali potrestat a trošku se misky vah překlopily na jejich stranu.

Na tvém gólu měl lví podíl David Tomášek, tušil jsi, co udělá?
Snažil jsem se vytočit, protože mě hlídal obránce. Věděl jsem, že Tomas bude házet puk na branku a našel mě parádně. Já se v podstatě jen otočil, on mi trefil hokejku a byl z toho gól. Výborná práce od Tomase.

V lajně s Davidem a Erikem se ti daří, sedli jste si?
Jak se daří celému týmu, je celkový výsledek naší práce na tréninku. Tomas i Erik jsou šikovní na puku a do kombinace, takže jsem rád, že s nima můžu hrát.

Od příchodu nových trenérů se daří i tobě, cítíš se nejlépe v sezoně?
Sebevědomí roste, ale jakmile se daří týmu, hraje se vám snáz, než když jste třináctí. Nechci říct, že se úplně bavíme, ale někdy to tak vypadá. Máme osm výher v řadě, což začíná od naší každodenní práce na tréninku.

Pochopil celý tým, že se lze hokejem bavit, ale je potřeba makat?
Myslím si, že stoprocentně. Když vám v průběhu sezony vyhodí trenéry, všichni ví, že už je to průser. Všichni jsme se chytili za rypák, do toho přišel pan Hořava, kterého všichni obrovsky respektují a makají na sto procent. Máme šňůru výher, ale každý zápas bude těžší a těžší, protože vás chce každý porazit a ukončit ji. Každý zápas musíme přidat víc.

Co udělat pro to, abychom ze sto procent nepolevili?
To už je o mentální síle celého týmu a každého jednotlivce. V neděli jedeme do Litvínova, kde to bude úplně stejné jako v Boleslavi. Budou na nás chtít vlítnout, takže musíme obléct montérky a jít do práce.


AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila

Kouč juniorů Netík: Těší mě, jak kluci rostli