24. 9. 2022 Petr Pavlík

Hlavy nahoru, v neděli přijede Plzeň

Se vztyčenými hlavami sparťané vstoupí do čtvrtého hracího kola, v němž vyzvou na domácí půdě dosud trápící se Plzeň. Náš tým chce odčinit předchozí porážku v Olomouci, kde se střelecky trápil. Utkání startuje v pražské O2 areně před kamerami ČT sport přesně v 17:00 hodin.

Krejčík: Takový výkon by nestačil na nikoho

Náš tým má za sebou nevydařenou čtvrteční předehrávku 3. kola, kdy padl na ledě Olomouce 0:4. Sparťané přitom vstoupili do utkání aktivně a domácí hokejisté se několik minut nedostali k zakončení. Olomoučtí hokejisté z první střely na branku skórovali, kdy se prosadil v deváté minutě Nahodil. Hanáci byli při chuti a v průběhu utkání nasázeli další tři branky, na které náš tým nestihl zareagovat. Paterova družina si připsala na své konto prohru 0:4. I díky tomu náš tým zůstává v tabulce na třech bodech.

Sparťané nastoupili v Olomouci bez několika zraněných opor včetně Vladimíra Sobotky nebo Jana Buchteleho. V obraně nadále absentoval zkušený Michal Moravčík, kdo naopak nechyběl, byl obránce Jakub Krejčík. “Zápas se mi hodnotí těžko, předvedli jsme špatný výkon. V průběhu utkání jsme dostali druhý gól, který nás srazil. Náš výkon šel z kopce,“ litoval porážky reprezentační obránce. Právě on byl jedním ze sparťanů v sestavě, kteří odehráli na ledě Olomouce více než dvacet minut.


Plzeň se trápí, prohrála potřetí v řadě

Na západě Čech si určitě představovali vstup do nového extraligového ročníku úplně jinak. Parta kolem zkušeného útočníka Tomáše Mertla v úvodních třech zápasech nebodovala a s nulovým ziskem se prozatím krčí na samotném chvostu tabulky. Vedení klubu po dvou porážkách odvolalo duo Říha – Baďouček a mužstvo převzal dosavadní kouč dorostu Petr Kořínek s Františkem Bombicem. Ani tahle změna však zatím lepší výsledek nepřinesla, byť dle slov Kryštofa Hrabíka se Plzeň v nejbližší době herně zvedne.

“Řekl bych, že jsme měli od zápasu velké očekávání. Přišli noví trenéři, navíc dorazilo i hodně fanoušků. Tým je mladý, možná jsme byli v první třetině hodně motivovaní. Co jsme chtěli hrát, tak jsme vůbec nedodržovali. O přestávce bylo potřeba si něco vysvětlit, padla nějaká slova a myslím, že od druhé třetiny jsme se zvedli,“ komentoval po třetí porážce v sezoně mladý útočník. Právě on byl tím jediným z domácí strany, kdo skóroval v pátečním duelu s Pardubicemi. Plzeň prohrála v poměru 1:4 a o své první body v sezoně bude usilovat v neděli proti Spartě.

LETNÍ PŘESTUPY V KÁDRU PLZNĚ:

PŘÍCHODY ODCHODY
Sam BITTEN (Ú, HC Poruba 2011) Jakub KINDL (O, neznámo)
Aleksi REKONEN (Ú, BIK Karlskoga) Michal BULÍŘ (Ú, Bílí Tygři Liberec)
Jan PISKÁČEK (O, HC Motor České Budějovice) Gustaf THORELL (Ú, HC Sparta Praha)
Marek BARÁNEK (O, Rytíři Kladno) Jan DUFEK (Ú, HC Kometa Brno)
Martin VITALOŠ (O, HK Nitra) Peter ČEREŠŇÁK (O, HC Dynamo Pardubice)
Kryštof HRABÍK (Ú, San Jose Barracuda) Filip PŘIKRYL (Ú, HC Motor České Budějovice)
Zdeněk SEDLÁK (Ú, Saipa) Pavel MUSIL (Ú, HC Olomouc)
Petr ZÁMORSKÝ (O, Örebro HK) David JIŘÍČEK (O, Columbus Blue Jackets)
Nicolai MEYER (Ú, Vienna Capitals) Martins DZIERKALS (Ú, HC Motor České Budějovice)
Viktor LANG (O, Södertälje)
Dominik GRAŇÁK (O, HC Sparta Praha)

Dvě výhry i porážky. Bitvy s Plzní byly vyrovnané

Pražané narazili na plzeňskou Škodovku v uplynulé sezoně celkem čtyřikrát v základní části, dvakrát se mohli radovat z výhry a stejněkrát soupeř. V úvodním klání náš tým zvítězil za dva body 4:3 v prodloužení, následně dvakrát padl v Plzni. Nejprve výsledkem 4:5 a posléze 3:6. V padesátém hracím kole si sparťané spravili chuť, když vyzráli na svého soupeře 5:3. Kdo se bude radovat jako první v aktuálním ročníku?

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila