15. 10. 2019 Petr Pavlík

Forman: Bouřka v kabině nám pomohla

Naši hokejisté za sebou mají úspěšný návrat domů! Sparťané vyhráli také třetí domácí zápas v nové sezoně, když vyzráli v prodloužení na Litvínov. Největší podíl na výhře našeho týmu má útočník MIROSLAV FORMAN, který zařídil cenný druhý bod v prodloužení. „Nebyl to sice nejlepší hokej, ale výhra je výhra,“ připomíná autor dvou branek.

Zápas s Litvínovem byl hektický až do konce. Kde to podle tebe drhlo?
Těžko říct. Všichni jsme se těšili domů. Hráli jsme hodně zápasů v řadě venku. První střídání bylo z naší strany skvělé, to bylo ale z první třetiny všechno. Zaslouženě jsme ji prohráli, byli jsme skleslí. Pomohla nám bouřka v kabině, další dvě třetiny byly relativně slušný. Dva body jsme si zasloužili.

Po dlouhé době jsme se vrátili zpět domů. Byl to příjemný návrat?
Určitě. Už když jedu do Boleslavi, jsem z toho hotovej. (směje se) Je super si zase zahrát doma, byla skvělá atmosféra, takže paráda. Už se těším na další domácí zápas.

V utkání se objevila řada individuálních chyb. Byla znát nervozita?
Ani ne, nějaké chyby budou vždycky. Proti Litvínovu jich bylo bohužel víc, ale i s takovými zápasy si musíme poradit. Zvládli jsme to dobře. Nebyl to sice nejlepší hokej, ale výhra je výhra.

2+1
Útočník Miroslav Forman si v utkání proti Litvínovu připsal tři kanadské body za dva góly a jednu asistenci.

Nevybavil se ti po první třetině zápas s Plzní?
Popravdě mě to vůbec nenapadlo. Když se teď zamyslím, bylo to hodně podobné. My jsme v zápase mysleli na to, abychom se výkonnostně zvedli. To se nám ve zbytku zápasu povedlo, jsme rádi, že jsme vyhráli. Musíme v tom pokračovat.

Třetí třetina byla herně vyrovnaná. Co považuješ za klíčový moment zápasu?
V závěru třetí třetiny jsme už možná trochu uvadali, ale dostal nás do hry gól Andreje Kudrny. Provedl to parádně, dobrá individuální akce. To byl podle mě nejdůležitější gól. Klobouk dolů před ním, jak to udělal.

400
Tolik zápasů odehrál Miroslav Forman v dresu Sparty v rámci naší nejvyšší soutěže. Ve svém 401. utkání poté přidal dva góly a jednu přesnou přihrávku.

Ty jsi měl podobnou akci v prodloužení. Vzal sis od Andreje příklad?
Já jsem hlavně rád, že jsem ten gól dal. Nejsem úplně střelec, dneska to vyšlo. Příště se může dařit ostatním.

Poprvé pod koučem Uwem Kruppem máme sérii pěti výher v řadě. Myslíš, že už si to sedá?
Pořád tam jsou nějaké věci, které jsou potřeba zlepšovat. Máme ještě určité mezery. Děláme hodně individuálních chyb, rozehrávka taky není úplně nejlepší. Podle mě se to zápas od zápasu lepší. Myslím, že se ještě budeme zlepšovat.

Předpokládám, že nyní je pohled na tabulku určitě příjemnější, nemám pravdu?
Přiznám se, že poslední rok jsem tabulku vůbec nesledoval, protože ten pohled byl otřesný. Teď se asi po roce kouknu. Doufám, že až to uvidím, budeme někde nahoře. (usmívá se)

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila