22. 11. 2021 Petr Pavlík

Dorostenci válí! Vašíček: Gólmani jsou skvělí

Sparťanští dorostenci mají za sebou další bodově stoprocentní víkend! Naši mladíci nejprve uspěli v duelu s Jihlavou a v sobotním utkání si zastříleli proti Kobře. „Vítěznou vlnu si všichni užíváme. V naší skupině jsme zatím téměř všechny odehrané zápasy zvládli vyhrát,“ kvituje dosud nejproduktivnější hráč Pražanů MARTIN VAŠÍČEK.

Spolehlivý výkon, osmigólová třetí třetina a další skvělá výhra. Jak bys ohodnotil utkání proti pražské Kobře?
V první třetině jsme nehráli úplně nejlépe, za soupeřem jsme zaostávali. Skóre tomu i odpovídalo. Od druhé třetiny jsme se z našeho „spánku“ probrali a už jsme hráli mnohem lépe.

V čem byl zápas s Kobrou jiný oproti vítěznému duelu v Jihlavě?
Myslím si, že zápas proti Kobře měl celkově o trochu nižší kvalitu i proto, že jsme měli v nohách náročný duel s Jihlavou. Myslím si, že jsme Kobru ze začátku trochu podcenili.

I přesto jsme v utkání vstřelili velký počet gólů. Jsi spokojen s koncovkou týmu?
Na naší koncovce musíme stále hodně pracovat, byť v posledním zápase jsme vstřelili dvanáct gólů. Stále máme co zlepšovat směrem do dalších zápasů, protože přibližně ze třiceti procent střel netrefíme vůbec branku, takže ve střelbě máme jako tým určitě ještě rezervy.

Výhry jsou určitě zásluhou i našich brankářů, je to tak?
Určitě. Oba gólmani odvádí perfektní práci, jelikož podávají skvělé výkony. I díky našim brankářům držíme takhle dlouhou sérii vítězných zápasů v řadě.

Aktuálně máš na kontě dvaatřicet bodů. Cítíš na sobě velkou zodpovědnost?
Snažím se hrát hokej zejména pro úspěchy týmu, nikoliv jen pro sebe. Myslím si, že každý hráč z našeho týmu je schopný dobře zakončit a bodovat. Pokud bych neměl takové množství svých bodů, určitě by je nasbíral někdo jiný.

S počtem třiadvaceti přihrávek jsi vůbec nejlepším nahrávačem soutěže. Těší tě to?
Nasbírané asistence mě samozřejmě moc těší. Na druhou stranu vzhledem k tomu, že se mi v koncovce zatím příliš nedaří, raději přihraji Petru Křišťanovi nebo Andreji Fábrymu, kteří moje nahrávky ve většině případů gólově využijí.

Jak často sleduješ své osobní statistiky?
Na své statistiky se dívám většinou jen tehdy, když se o nich bavíme v kabině. Kromě toho se snažím soustředit se na svůj výkon, abych byl týmu v zápasech co nejvíce platným hráčem.

Výhrou na Kobře jste uspěli už podesáté v řadě. Jak moc si užíváte vítěznou vlnu?
Vítěznou vlnu si všichni užíváme. V naší skupině jsme zatím téměř všechny odehrané zápasy zvládli vyhrát. Na sobotní zápas s Hradcem Králové se už moc těšíme. Věříme, že na něj ihned po čtvrtečním derby se Slavií vlétneme a oplatíme mu porážku stejně jako Jihlavě.

Jak se udržet co nejdéle na vítězné vlně?
Všichni jsme si vědomi, že nadcházející zápasy patří mezi nejtěžší v celé sezoně. Derby se Slavií jsou vždycky velmi vyhrocené a hráči Hradce Králové jsou pro změnu excelentní bruslaři. Právě na tyto zápasy se budeme v příštích dnech pilně připravovat. Všichni pevně věříme, že svou vítěznou šnůru ještě prodloužíme.

FOTO: Juniorský hokej

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek