16. 11. 2018 Martina Nová

Do neděle se dáme do kupy, věří Petr Kumstát

Zápas v Chomutově se Spartě nevydařil dle představ. Její střelce vynuloval brankář Peters a domácí své střelecké štěstí proměnili hned pětkrát. Pražané si po utkání dlouze popovídali v kabině, pro novináře duel hodnotil PETR KUMSTÁT. „Fanoušci, kteří zápas viděli, budou naštvaní, to chápu. Ale předvedli jsme i dobré zápasy a velké nasazení. Chtěli bychom říct, že to bude lepší,“ slibuje.

Petře, co byste na úvod řekl k výsledku? Po konci zápasu jste měli dlouhou poradu v kabině...
Dnes jsme dostali za vyučenou. Trenér mluvil až závěru, my jsme si museli říct sami, že takhle to nejde. Chomutov nás jasně přehrál bojovností a nasazením. My jsme si pomalu nevytvořili šanci. Musíme si sednout na zadek a zavčasu to překlopit na vítěznou stranu.

Odehráli jste dvě utkání ve třech dnech a pokaždé jste dostali hodně gólů, naopak střelecká muška vás opustila…
Poslední dobou dostáváme hodně gólů, dostali jsme jich hodně v Pardubicích, v Liberci i doma. Šancí si také mnoho nevytvoříme, hodně to stálo na Machym. Ale i když nás držel, tak jsme zvládali zápasy i otáčet bojovností, což nám poslední dva zápasy chybělo.

Dnes se nepovedla oslabení, ve kterých jste třikrát inkasovali, navíc jste neproměnili přesilovky. V čem je podle vás největší kámen úrazu?
Přesilovky nám poslední dobou vůbec nejdou. Hrajeme to příliš složitě, nedáme si první nahrávku přesnou a hned se vyhodíme z pásma. Pořád to musíme zavážet a stojí nás to síly. Vyhazují nám kotouče a ty přesilovky jsou pak hodně špatné. Nepomůžeme si tím a naopak v oslabeních dostáváme příliš mnoho gólů. To jsou věci, které rozhodují zápasy.

Před reprezentační přestávkou jste předváděli bojovné výkony, vypadli jste během ní z tempa?
Po pauze jsme k tomu asi přistoupili laxně, že nám to půjde jako předtím a nic se nám nemůže stát, ale musíme být pokorní. Spoustu výsledků jsme uhráli díky skvělému výkonu gólmana, blokováním střel, nasazením a trpělivou hrou. K tomu se musíme co nejrychleji vrátit. Liga je velmi vyrovnaná a musíme si k tomu hodně rychle něco říct. Věřím, že nikomu z týmu to není jedno a nikdo nechce prohrávat. Musíme zvednout hlavy a v neděli k tomu přistoupit úplně jinak.

V neděli vás čeká Olomouc, která je trochu nevyzpytatelná…
Nevyzpytatelný soupeř je každý. Prohráli jsme s třináctým i čtrnáctým týmem tabulky. Oba velmi bojovaly, my ne, a proto jsme prohráli. Když budeme bojovat, tak šance na vítězství je mnohem větší a musíme k tomu takhle přistoupit.

Dlouho jste se v kabině po utkání bavili, ale hluk nebyl slyšet. Co jste si tam přesně řekli, jak to probíhalo?
Hned jsme si v šatně řekli, že jsme jeden vedle druhého úplně rovnocenní a nikdo z nás nemůže říct, že by předvedl dobrý výkon. Každý si to musí uvědomit a přijmout tu roli, kterou v týmu má. Máme s kluky výbornou partu, každý může říct, co si myslí. Shodli jsme se, že každý do toho dá víc, a věřím, že se dáme do kupy a v neděli předvedeme dobrý výkon.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek