17. 2. 2022 Daniel Ryl

Den po skalpu Energie jedeme do Brna!

Program ve stylu NHL nekončí, naopak pokračuje v plné rychlosti dál. Náš tým se po čtvrtečním vítězství nad Karlovými Vary musí rychle připravit na další utkání, protože už v pátek 18. února ho od 18:00 hodin čeká náročné utkání na ledě Komety Brno.

Posledních pět zápasů základní části můžeme odehrát se všemi fanoušky. Ba co víc - zaplnit můžeme více než polovinu kapacity O2 areny. Buďte u všech zápasů s námi a zakupte si zvýhodněný balíček vstupenek.

Za cenu čtyř vstupenek získáte možnost navštívit pět zápasů Sparty v základní části - včetně dvou atraktivních duelů projektu Sparta vzdává hold! Dohromady můžete za zvýhodněnou cenu vidět duely s Vítkovicemi, Českými Budějovicemi, Olomoucí, Libercem a Zlínem. Zvýhodněný balíček si můžete pořídit u obou poskytovatelů vstupenek - společností Ticketportal a Ticketmaster.

Hon na čtyřku pokračuje, musíme opět bodovat

V utkání proti Karlovým Varům si naše mužstvo vybojovalo čtvrté vítězství v řadě, které ho drží v boji o čtvrté místo tabulky. Svěřenci Josefa Jandače a Miloslava Hořavy však nesmí usnout na vavřínech, a pokud chtějí zabojovat o přímou účast ve čtvrtfinále, musí uspět i na ledě brněnské Komety.

"Tým postupně sbírá sebevědomí v průběhu celé sezony. Kdybych nehodnotil jen naše výhry, víme, že se herně zvedáme. Soupeři nás už tolik nepřečíslují, jsme lepší v osobních soubojích. V posledních zápasech jsme navíc už tolik neinkasovali," pochvaloval si obránce Tomáš Pavelka, který zaokrouhlil počet asistencí na dvacet.

Moravané skolili lídra, ale tápou

Kometa sice v posledním úterním utkání zdolala na domácím ledě lídra z Třince 3:2 po prodloužení, jenže v novém roce neválí podle představ. Jihomoravané prohráli pět z posledních sedmi duelů, což zapříčinila zejména mizerná koncovka, protože pouze dvakrát dali více než dvě branky, a to ve dvou posledních zápasech!

Na obranu Brňanů je potřeba říct, že se modro-bílí potýkají s marodkou, čemuž nepomáhá ani účast reprezentantů na olympiádě. "Tým jsme doplnili juniory a musím říct, že se toho zhostili velmi dobře. Hráli parádně a celý tým musím pochválit za bojovnost a za to, jakým způsobem jsme utkání proti lídrovi soutěže zvládli a jsme rádi za vítězství," hodnotil po vítězství nad Oceláři trenér Jiří Kalous.

Vítězná šňůra pokračuje i v této sezoně

Oba týmy se poprvé potkaly na začátku září, a přestože sparťané dvakrát prohrávali, nakonec dokázali vyrovnat. Trefa Filipa Chlapíka navíc rozhodla o vítězství 3:2 po prodloužení, na které náš tým navázal také v Brně. Gól nové posily Maxima Matuškina pomohl k výhře 5:2, která ukončila nepříznivou sérii porážek.

Vůbec první extraligový gól vstřelil také junior Petr Hašek, jenž ovšem chyběl u třetího utkání na domácím ledě. Sparta v něm ztrácela dvě branky, ale díky skvělému závěru a trefám Adama Poláška s Erikem Thorellem vybojovala nastavení, v němž kapitán Michal Řepík rychlým gólem rozhodl o triumfu 3:2 po prodloužení.

Víte, že...

Náš tým může zdolat Kometu čtyřikrát v sezoně, což se mu podařilo naposledy v ročníku 2009/2010. Sparta tehdy čtyřmi triumfy navázala na sezonu 1995/1996, při čemž ukončila svou vítěznou sérii na osmi zápasech v řadě.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek