27. 9. 2019 Petr Pavlík

Ďaloga: Porážka mrzí, máme na čem pracovat

V utkání na ledě Hradce patřil k těm, kteří byli hodně vidět. Obránce MAREK ĎALOGA si připsal dvě asistence, když zdatně servíroval své přihrávky svým střelcům. Nakonec ale ani on nezabránil druhé porážce v řadě. "Přijeli jsme s jiným cílem, ale bohužel nám to zase nevyšlo. Nemáme ani jeden bod," mrzí sparťanskou jednasedmdesátku.

Zápas v Hradci byl čtyřicet minut vyrovnaný, pak ale soupeř rozhodl. Jak moc bolí porážka?
Bolí. Těžko se to hodnotí. Přijeli jsme s jiným cílem, ale bohužel nám to zase nevyšlo. Nemáme ani jeden bod. Snažili jsme se urvat body do posledních chvil, ale nepovedlo se.

2
Obránce Marek Ďaloga byl na ledě Hradce u obou našich gólů, když dvakrát asistoval.

Domácí byli v zápase hodně aktivní, měli několik nebezpečných nájezdů...
Říkali jsme si k tomu něco v kabině. Do příštích zápasů se nám to už nesmí stávat, musíme být připravení. Nějaké chyby se asi ještě stanou, ale my musíme jít do toho s tím, že čím méně jich uděláme, tím to bude lepší. Chceme si jít za vítězstvím.

V prvních zápasech jsme dávali hodně gólů, v poslední době se nám vepředu také příliš moc nedaří. Co je podle tebe špatně?
Těžko říct. Nějaké šance jsme měli i v Hradci, ale nic nám tam nespadlo. Budeme na tom pracovat, abychom se vrátili zpět k tomu, co jsme hráli předtím. Hlavně nesmíme dostávat tolik gólů. Zatím jsme jich inkasovali už hodně. Na tom je třeba pracovat.

Myslíš si, že právě takové porážky dokáží tým stmelit?
Jasně. Hokej je týmový sport, prostě kolektivní práce. Gólmanům musíme víc pomáhat, i oni jsou důležitá součást naší hry. Musíme všichni makat na sto procent a pak se nám dostaví nějaký úspěch.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek