12. 12. 2021 Petr Pavlík

Buchtele po třech gólech: Spokojený být nemůžu

Útočník JAN BUCHTELE se po dlouhé době prosadil dvakrát v jednom utkání, přidal navíc gól v nájezdech. I když táhnul svůj tým za další výhrou, nakonec se musí spokojit s jedním bodem. „Věděli jsme, že soupeř má velmi dobrou defenzivu, a že se proti nim bude těžké prosadit. To se nakonec potvrdilo. Ve třetí třetině jsme už tlačili zápas do kopce. Mohli jsme si pomoct i nějakou přesilovkou, což se nestalo,“ litoval dvougólový střelec.

Proti Olomouci jsme sehráli další vyrovnanou bitvu. Jak těžký to byl zápas?
Věděli jsme, že soupeř má velmi dobrou defenzivu, a že se proti nim bude těžké prosadit. To se nakonec potvrdilo. Dvakrát jsme dokázali jít do vedení, ale soupeř pokaždé vyrovnal. Ve třetí třetině jsme už tlačili zápas do kopce. Mohli jsme si pomoct i nějakou přesilovkou, což se nestalo. I přesto se nám naštěstí podařilo vyrovnat v poslední minutě. Celý zápas to ale nebyl z naší strany dobrý výkon.

Přitom ve třetí třetině jsme mohli jít těsně před inkasovaným gólem potřetí v zápase do vedení.
Někdy to tak bývá. Pravidlo nedáš – dostaneš se nyní opět potvrdilo. Sob bohužel nevyužil svou šanci před brankou a vzápětí jsme inkasovali trochu nešťastný gól. Myslím si, že se kotouč odrazil od našeho obránce do branky. V dalších minutách jsme měli šance, ze kterých jsme alespoň vytěžili vyrovnání. V prodloužení jsme byli aktivnější, ale bohužel jsme nebyli schopni vítězství urvat.

V zápase jsi vstřelil dvě branky, navíc ses prosadil i v nájezdech. Cítíš, že forma stoupá nahoru?
Určitě ano, ale spokojený být nemůžu na sto procent, jelikož jsme nevyhráli. Kdybychom brali výhru, určitě by pocity byly jiné. Jsme v situaci, kdy musíme sbírat každý bod, teď jsme získali jeden. Takové zápasy se prostě musíme naučit vyhrávat.

Duelem s Olomoucí jsme sehráli poslední zápas před reprezentační přestávkou. Na co se budete soustředit?
Z naší strany je potřeba zlepšit hru v prostoru před brankou. Určitě by se nám dýchalo mnohem lépe, kdybychom zápas s Olomoucí zvládli vyhrát a pojistili si své místo v tabulce. Pořád se musíme dívat nahoru i dolů. Není to pro nás příjemný pocit, věřím, že po pauze do toho vlétneme.

V úterý nás čeká odveta v Lize mistrů. Jak moc náročné bude rychle přepnout na další zápas?
Máme nabitý program, bude to pro nás těžké, ale myslím si, že se s tím vypořádáme. Na druhou stranu ztrácíme tři góly, nejsme v jednoduché pozici. Už jen z tohoto pohledu nás čeká velká bitva. Nevíme, zda budeme mít k dispozici Soba s Řepou. Kdybychom je neměli, určitě by to pro nás byla velká ztráta. Věříme, že máme šanci v zápase uspět a sérii ještě zdramatizovat.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek