22. 10. 2019 Daniel Ryl

Boj o čtvrté místo, Sparta hostí Energii

Nabitý program sparťanských hokejistů pokračuje předehrávkou 20. kola proti Karlovým Varům. Svěřence Uweho Kruppa čeká ve středu 23. října od 18:30 hodin třetí domácí utkání v řadě, v němž budou chtít prodloužit sérii šesti výher. Tuto šňůru nastartovali na začátku října právě na ledě Energie, kde čtyřmi góly ve druhé třetině rozhodli o vítězství 5:2. Ve středu je však nečeká nic snadného, protože Západočeši vyhráli čtyřikrát v řadě, přesto je Sparta díky lepšímu skóre před soupeřem a má utkání k dobru.

Z kabiny Sparty: Ukazujeme sílu, ale musíme také přidat

Už šest zápasů nepoznal náš tým hořkost porážky, když si přivezl čtyři vítězství z šesti venkovních zápasů v řadě a na triumfy v Karlových Varech, Mladé Boleslavi, Zlíně a Vítkovicích navázal v domácích zápasech proti Litvínovu a Pardubicím. V obou případech se sparťané pořádně nadřeli, ale nakonec těžké zápasy zvládli a připsali si další čtyři body do tabulky.

"Pardubice hrály kvalitní hokej, Machy předvedl strašně důležitý výkon pro něj i pro nás. Musíme si něco říct ke hře, protože není možné, abychom se nechali přehrávat," přiznal v rozhovoru po vydřené výhře útočník David Tomášek, jenž svým prvním gólem po návratu do Sparty rozhodl o vítězství 2:1 v prodloužení. V dalším kole jde jeho tým na Karlovy Vary.


Pozor na přesilovky! Energii drží na špici tabulky

Výkony Karlových Varů v posledních týdnech jsou příjemným překvapením celé soutěže. Západočeši po třech výhrách za tři body vyletěli až do čela tabulky, ale pak přišlo pět porážek v řadě včetně domácí od Sparty. Západočeši se ale oklepali, doma zvládli za dva body těžký duel s Litvínovem (4:3p) a překvapivě zvítězily v Hradci Králové (3:1. Úspěšné a povedené období pak korunovaly domácími triumfy nad Mladou Boleslaví (5:3) a Vítkovicemi (4:1).

"Rozhodla první třetina, ve které jsme šli do dvoubrankového vedení. Neodehráli jsme ji ale dobře, bylo tam několik chyb, propadali jsme v obraně. Naštěstí se nám dnes dařily přesilovky, ve kterých jsme zápas rozhodli," uvedl na klubovém webu autor úvodní trefy Ondřej Beránek, který poukázal na nejsilnější zbraň Západočechů. Kromě toho, že si drží pozitivní skóre, jsou skvělí v přesilovkách. V nich dali už dvanáct branek a s úspěšností 24 procent jsou po Plzni druhým nejlepším týmem celé soutěže.

Sparta se nastartovala ve Varech, pálilo pět střelců

Oba týmy už se v této sezoně jednou potkaly, navíc to není tak dlouho. Na začátku října se náš tým představil v rámci 7. kola na západě Čech, kde vedl po trefě Lukáše Pecha. Domácí tým sice rychle odpověděl, ale ve druhé třetině pálili Petr Kalina, Jan Košťálek, Michal Řepík a Lukáš Rousek, čímž nastartovali cestu za vítězstvím. Gól Ondřeje Beránka už na výsledku nic nezměnil, takže si sparťané odvezli zaslouženou výhru 5:2.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek